Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, december 13, 2008

  Allt är okej om du är moderat

  SvD:s Göran Eriksson påminner i dag om hur det lät från moderaterna när vi hade en s-regering som ville införa lagstiftning om datalagring:

  ”Moderaterna har hela tiden varit skeptiska till det slags storebrorssamhälle som denna typ av lagstiftning innebär”, sa Ulrika Karlsson (m), ledamot i justitieutskottet, i en riksdagsdebatt.

  ”Det är en allvarlig kränkning av den personliga integriteten och de mänskliga rättigheterna”, tillade hennes partikollegor i utskottet.

  Men det var förstås då det. Nu har vi ju en moderatledd regering som inte nöjer sig med de kränkningar av den personliga integriteten och de mänskliga rättigheterna som socialdemokraterna ville införa. I stället vill man gå längre och kränka dem lite till.

  Jag påminns om om begreppet IOKIYAR; ”It's okay if you're a republican”. Detta användes flitigt inte minst på vänsterbloggar i USA under den senaste presidentvalrörelsen för att påpeka hur republikaner kommer undan med mer.

  I sammanhanget känns det lämpligt att tillägna integritetskränkare i alla politiska läger denna version av den kända julsången ”Tomtarnas julnatt”, med hälsning från tankesmedjan Den Nya Välfärdens integritetsombudsman:  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Allt är okej om du är moderat"

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 december, 2008 18:13) : 

  Menar du att socialdemokraterna inte använder sig av samma taktik? Det är väl snarast praxis att puckla på impopulära förslag i oppositionsställning, oavsett om det är bra eller dåliga förslag.

  Det är förvisso bra att det uppmärksammas - den typen av opportun och hycklande populism gagnar inte systemet.

   

  Blogger Peter A skrev... (13 december, 2008 22:04) : 

  Gud vad trött man blir. Det finns plats för ett nytt liberalt parti i Sverige.

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 december, 2008 23:21) : 

  Var häromdagen på Tidningutgivareförenings FRA-debatt med fokus på tystnadsplikten, där bl.a den f.d Justitieministern och chefsarkitekten till FRA-lagarna, Thomas Bodström var med.

  Titta på debatten här, och bilda dig en egen uppfattning;
  http://www.tu.se/articletemplate.asp?c1=1799

  Jag som har följt debatten under många åt blev förundrad hur väl Thomas Bodström for med osanning om sina egna insatser till att föra in Sverige på banan mot en totalitär stat. Han kunde ha handlat tväremot under sin tid som Justitieminister. Bodström är så kvick i munnen och förslagen att det är lätt att förledas att tro att man själv har fel. Bara det är en "konstart" i sig själv.

  Regeringens representant, Håkan Jevrell, statssekreterare Försvarsdepartementet, pratade mest bort sig.

  Jevrell hade ett intetsägande svar på frågan av Anna Serner, vd för Tidningsutgivarna, varför det var så bråttom att införa alla dessa lagar.

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 december, 2008 08:13) : 

  Inte för att FRA är bra eller så och Tomtarnas julnatt-covern är rolig, men påminde aningen om när kristna föräldrar drillar sina barn att sjunga indoktrinerade Jesus-sånger.

   

  kommentera