Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, december 31, 2008

  Bristfällig Europabild

  Dagens Nyheter inleder i dag en satsning på fördjupad Europabevakning inför valet till Europaparlamentet och det svenska ordförandeskapet nästa år. Det är mycket välkommet.

  Dessvärre visar DN redan från start upp flera pinsamma brister i faktakollen.

  Exempelvis illustrerar man en bild över Europa 2009 med en EU-karta bestående av endast 25 medlemsstater; saknas gör Rumänien och Bulgarien som kom med 2007.

  En annan artikel har en illustration över hur Europa utvecklats från 900 f Kr till våra dagar, och där missar man helt Kol- och stålunionen – som ju var grunden till det samarbete som senare skulle leda fram till EEC, EG och EU.

  Men jag ska inte bara klaga. Mycket av DN:s EU-satsning är också bra. Som exempelvis intervjun med Fredrik Reinfeldt där han ger ett ytterst välkommet besked och tar bestämt avstånd från idéerna att moderaterna ska driva en ”nationalistisk” kampanj inför valet till Europaparlamentet i juni.

  ”Det tänker vi inte göra”, säger Reinfeldt, och tillägger att han är väl medveten om sin europeiska läxa och historia – ”att nationalismen är det gift som mer än något annat har förgiftat den här kontinenten”.

  Hear! Hear!

  Andra skriver intressant om , , , , .


  Kommentarer om "Bristfällig Europabild"

   

  Anonymous Anonym skrev... (31 december, 2008 17:24) : 

  På nätet finns Bulgarien och Rumänien med. Av någon anledning har man dock inte motsvarande färgruta i teckenförklaringen utan enbart text.

   

  kommentera