Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, januari 09, 2009

  Politiskt innehåll och kampanjmetoder

  I går var vi en engagerad skara socialdemokrater som uppmärksammade Ingemardagen – till minne av en partikamrat som alltför tidigt rycktes bort, mitt i sin politiska gärning.

  Vi firade Ingemar Bengtssons minne på ett sätt han själv hade gillat; genom politiska seminarier och samtal över några öl om politisk kommunikation och kampanjmetoder. Jag vill återigen passa på att rikta ett stort tack till arrangörerna, talarna och alla deltagarna för en väldigt givande kväll.

  Efter inledande, rörande ord från Ingemars änka Jytte Guteland och Solnas oppositionsråd Johanna Graf pratade Eric Sundström om vad vi kan applicera av Obamakampanjen i USA-valet på de kommande valen i Sverige, medan Åsa Westlund resonerade om politiskt innehåll och metoder i valet till Europaparlamentet.

  Eric berömde Obamakampanjens öppenhet, där människor utan krav på tidigare engagemang fick tillgång till argumentationsmanualer och telefonlistor – och uppmanades ringa runt till tveksamma väljare. Det kan jämföras med socialdemokratins traditionella hemlighetsmakeri, exemplifierat med den extremt interna communityn Sosserian.

  Åsa påminde om den valplattform socialdemokraterna antagit som lyfter fram tre frågor:

  - Fler trygga jobb – inte ökad otrygghet
  - Europa ska täten i klimatarbetet
  - Ett solidariskt Europa – ökad orättvisa är inte lösningen

  Om detta räcker till för att locka folk till valurnorna i juni återstår att se.

  * * *

  Musiken var en viktig del av Ingemar Bengtssons liv, något arrangörerna av Ingemardagen på ett begåvat sätt uppmärksammat genom att skapa en särskild spellista på YouTube med några av hans favoritlåtar. Vi som var med i går uppmanades att fylla på med sånger vi förknippade med Ingemar. Så här ser det ut – och låter – hittills:  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Politiskt innehåll och kampanjmetoder"

   

  kommentera