Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, februari 25, 2009

  Partisekreterare Baylan

  I dag kom besked om att det blir Ibrahim Baylan som föreslås som ny socialdemokratisk partisekreterare efter Marita Ulvskog.

  Baylan har förekommit i förhandsspekulationerna, men inte ansetts som ett särskilt hett namn. Många menar att han gjorde ett mediokert jobb som skolminister och efter valet har han fått nöja sig med att utöver riksdagsplats vara ordförande i riksdagens trafikutskott. Det faktum att han saknar en ordentlig presentation på Makthavare.se är signifikant.

  Tidningen Östrans Peter Akinder tog sig häromdagen an partisekreterarfrågan och slog fast att den förhandstippade Håkan Juholt inte skulle få jobbet. Akinder hänvisade till ”Intensiva rykten” som gjorde gällande att det i stället skulle bli just Ibrahim Baylan. Och i dag kommer alltså signaler som visar att ryktena stämde, även om det förstås formellt är kongressen i höst som fattar beslut i frågan.

  Idel män har förekommit i spekulationerna. Förutom Juholt och Baylan så har även bland andra Tomas Eneroth, Luciano Astudillo, Peter Hultqvist och Urban Ahlin nämnts. Flera uppges dock ha tackat nej.

  Det innebär att Ibrahim Baylan är långt ifrån något förstahandsval och att Mona Sahlin inte fått igenom sin eller sina kandidater till posten.

  Peter Akinder menar dock att ”Mot partiordförandes uttryckliga vilja” kommer knappast partidistrikten att välja någon som Sahlin inte vill ha, i alla fall inte med mindre än att hon körs över. Och visst, det är kanske inte så troligt. Men om man väljer en andra-, tredje- eller fjärdehandskandidat istället för någon eller några Sahlin hellre hade velat ha, så blir trots allt resultatet en nödlösning.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Partisekreterare Baylan"

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 februari, 2009 17:11) : 

  Det är ju helt fantastiskt. Först väljer ni förra integrationsministern till partiledare. Nu kommer förre skolministern att bli partisekreterare. Båda dessa områdena tillhör de mest misslyckade inom svensk socialdemokrati - nu ska dessa klåpare leda ert parti. Som bitter motståndare till (S), kan jag inte annat än glädjas idag.

  Ditt parti gräver sin egen grav, och den blir djupare dag för dag.

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 februari, 2009 17:38) : 

  Det visar återigen vilka problem Mona Sahlin har. Om den socialdemokratiska förnyelsen gått sakta så kommer den nu att tvärdö. Utnämnandet av Baylan var spiken i kistan. Så nu har sossarna en partiledare ingen egentligen ville ha och en partisekreterare som förmodligen heller ingen vill ha.

   

  Blogger Löttingebloggen skrev... (25 februari, 2009 18:06) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 februari, 2009 18:26) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 februari, 2009 20:07) : 

  Herregud?!

  Baylan - som fuskade i SSU-röstningar, som fuskade skattemedel till SSU genom att blåsa upp medlemsantalen, som vägrade betala CSN och hamnade hos Kronofogden. Han som gick på porrklubb men inte ville erkänna?

  Ska han tillsammans med Mona ratta S till seger 2010?

  Fast han är ju i gott sällskap med Mona som skattefuskat, fipplat med kort, köra bilar med körförbud osv.

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 februari, 2009 20:12) : 

  Anders: nej! Detta har Baylan aldrig gjort. Du tänker möjligtvis på förre SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi. Som jag inte vet om han har skulder hos kronofogden eller inte betalt sina lån hos CSN. Porrklubb har jag inte heller hört talas om.

  //NE

   

  Blogger roberth skrev... (25 februari, 2009 20:48) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger roberth skrev... (25 februari, 2009 20:49) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Arvid skrev... (25 februari, 2009 22:03) : 

  Det vore nog svårt att lyfta fram Juholt. Det är trots allt han som lett nedmonteringen av krigsmakten, och sura gamla överstar får (som tur är) allt mer utrymme i debatten för varje dag som går. Senast anklagade en av dem ÖB och statsledningen för landsförräderi i en av våra stora morgontidningar, så folk verkar vara riktigt förbannade.

  Juholt har alltså ett farligt bagage, även om borgarna stött honom varje steg på vägen.

  PS.
  Roberth,

  Inget fel på porrklubbar. Vore det fel på dem skulle jag aldrig kunna bli politiker.

  ...

  PPS.
  Jag kommer aldrig kunna bli politiker.

   

  Blogger Bengt Nilsson, sosse skrev... (26 februari, 2009 09:11) : 

  Detta sa Ibrahim Baylan i samband med en diskussion om friskolor i Norge....
  "Värna den gemensamma skolan, för den är värdefull. Att de ska tänka sig för och ta det försiktigt med etableringen av friskolor. Och att det är viktigt att kommunerna i landet får inflytande över friskoleetableringarna."

  Detta visar att han i alla fall inte är någon högersosse! Och det glädjer mig att Mona styr ideologiskt åt rätt håll i partiets ledning!

  Ovh sen så får de "rena rikssvenska" svärjedemokraterna någon(t) att kasta sten på under tiden de bidar som ett eventuellt stödparti till högeralliansen!

   

  Blogger Micke skrev... (26 februari, 2009 09:25) : 

  Mona Sahlin kommer att få mer problem. Frågan är: Ska sossarna köra sitt race eller anpassa sig till sin kanske värsta motståndare Sd?
  Kör man sitt race med Sahlin och Baylan så inser vem som helst vart äldre (ej för mångkultur) (s)-mäns röster går.
  Anpassning är inget alternativ som jag ser det, för det innebär medelålders "svenska" män på alla viktiga poster.
  Man ska inte heller underskatta det symboliska värdet av att (s) övergett att regera ensamt med andras stöd, till att ingå i den rödgröna koalitionen. Många väljare ser detta som ett svaghetstecken hos (s).
  Jag är oroad, allvarligt oroad av att (s) kommer att ramla ned under 30-procentstrecket i nästa val. Det är bara en känsla jag har och den blir bara starkare för var dag.

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 februari, 2009 11:51) : 

  @ Nils Eriksson:

  Det finns ganska detaljerade beskrivningar av Baylans eskapader:

  http://grandmasterpeder.se/historian-om-baylan-och-mona_221.html

  Kanske är det sympotmatiskt för vad arbetarrörelsen har blivit idag. Branting måste rotera i sin grav.

   

  Blogger Louise Callenberg skrev... (28 februari, 2009 12:14) : 

  Gillar läsa din blogg! Dock tycker jag att Ibrahim Baylan är ett utmärkt val av parisekreterare. Möjligtvis kan det vara anmärkningsvärt att han saknar presentation på makthavare.se, men nog är det inte signifikant.

  Jag tror att detta kan vara bra för (S)verige och jag tror att han faktiskt kommer att göra ett bra jobb. Kanske är han stabil tack vare de bloopar han har gjort. Jag är en sådan person som tror att det förmänskligar oss.

  Louise Callenberg - s-bloggare

  http://callenberg.wordpress.com

   

  Blogger Jah Hollis skrev... (28 februari, 2009 16:23) : 

  Som opinionssiffrorna verkar peka på mer och mer håller Socialdemokraterna på att gräva sin egen grav. Och av allt att döma är det ingen inom partiet som inser att det snabbt är på väg utför.

   

  kommentera