Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, februari 21, 2009

  Det föränderliga opinionsläget

  [UPPDATERAD] TV4 har presenterat en ny väljarbarometer från Novus Opinion enligt vilken socialdemokraterna får sitt lägsta stöd – 36,7 procent – sedan valet. Därmed oppositionens svajar övertag, enligt företaget.

  Flera andra medier uppmärksammar detta.

  S-nedgången på 2,1 procentenheter är dock inte statistiskt signifikant och de rödgrönas övertag på regeringen är fortfarande 7,4 procentenheter.

  Opinionsanalytiker Arne Modig menar att mätningen ”bekräftar att det skett en tydlig omsvängning i opinionen”. Det är fortfarande ett stort övertag för oppositionen, men gapet mellan blocken inte är ointagligt.

  Samtidigt visar mätningen att kristdemokraterna förefaller hamna under fyraprocentsspärren, vilket kan kasta om landskapet fullständigt. Partiet får endast stöd av 3,4 procent av de tillfrågade, vilket innebär ett tapp på 1,7 procentenheter, en säkerställd förändring. Med sådana siffror i valet 2010 skulle partiet hamna utanför riksdagen.

  Sverigedemokraterna får enligt Novus Opinion stöd av 4,1 procent. Skulle kd åka ut och Sd komma in så är det en helt öppen fråga vad vi får för regering efter valet 2010. Som TV4:s Lena Smedsaas konstaterar finns det all anledning för strategerna i alla de etablerade partierna att se bekymrade ut.

  * * *

  PS: Peter Andersson ställer en relevant fråga apropå detta, och Victor Bernhardtz vågar sig på vadslagning.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Det föränderliga opinionsläget"

   

  Blogger TF skrev... (21 februari, 2009 18:40) : 

  Det är nog en än mer öppen affär 2010 om både KD och SD tar sig över 4%. Blir det bara endera partiet, då får troligen "Trekanten" majoritet.

   

  Anonymous Anders skrev... (23 februari, 2009 06:48) : 

  Om jag har förstått Tommy Funebo ovan rätt förespråkar han ett samarbete med både SD och KD från alliansens sida efter 2010. Det håller jag med om.

   

  kommentera