Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juli 15, 2009

  Integritetskampen går vidare

  I dag samlas EU:s justitie-, inrikes- och migrationsministrar i Stockholm för att diskutera hur samarbetet kring rättsliga och inrikesfrågor ska se ut i framtiden. Man ska bland annat förbereda det så kallade Stockholmsprogrammet – som är tänkt att antas av stats- och regeringscheferna i december.

  Många kritiker ser dock Stockholmsprogrammet som nästa steg mot ett allomfattande storebrorssamhälle:

  Stockholmsprogrammet from Alliansfritt Sverige on Vimeo.  I dag arrangeras protestaktioner mot Stockholmsprogrammet på olika håll i stan. Justitieminister Beatrice Ask och migrationsminister Tobias Billström försöker samtidigt gjuta olja på vågorna och bedyrar på DN debatt att det man gör är att lägga färdplanen för "ett tryggare och öppnare Europa". Deras förhoppning sägs vara att "individens rättigheter och den personliga integriteten ska stärkas inom EU genom Stockholmsprogrammet".

  Andra är inte lika övertygade. Läs exempelvis kommentarerna från Alliansfritt Sverige, Expressen, Opassande och Erik Laakso.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Integritetskampen går vidare"

   

  Anonymous Klara Olsson skrev... (15 juli, 2009 15:10) : 

  Efter att ha läst Asks och Billströms opportuna amsagor och välling på DN anser jag det vara mer angeläget än någonsin att fortsätta med de möjligheter vi har och måste värna - att föra en ny typ av uppriktiga politiska samtal på nätet kring hela och inte av politiker decimerade problemställningar.

   

  kommentera