Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, september 21, 2005

  Partiernas bloggstrategier: miljöpartiet

  Under de segdragna budgetförhandlingarna med regeringen och vänsterpartiet, rapporterade mp-riksdagsledamoten Yvonne Ruwaida från förhandlingarna via sin blogg. Kul grepp, även om vi läsare inte fick veta så mycket mer den vägen än att man hade tröttande nattmanglingar och då och då hängde på Gustav Fridolins arbetsrum. En annan miljöpartistisk bloggare som fått en del uppmärksamhet är Zaida Catalan. Hennes blogg är tvåspråkig (minst), så det underlättar att kunna spanska för att hänga med i svängarna. Att döma av sökresultaten på intressant.se och knuff.se så verkar det mer bloggas om miljöpartiet än dess företrädare skriver något själva. Några unga gröna gräsrötter (pun intended) hittar jag: Tomas Melin, Mikaela Valtersson och Åke Askensten. Kanske dags att komplettera partiets bägge språkrör med en kommunikationsstrateg?


  Kommentarer om "Partiernas bloggstrategier: miljöpartiet"

   

  Anonymous Magnus skrev... (21 september, 2005 11:18) : 

  Hmm, Åke Askensten är mycket men ung, nä det tror jag inte ens han själv tycker. Sen är frågan om inte Åkes "blogg" är världens i särklass fulaste sida på webben.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (21 september, 2005 11:22) : 

  Instämmer om såväl Åkes ålder som utseendet på hans blogg (eller vad man nu ska kalla det; "virtuell insändarsida"?). Korrigering kommer.

   

  Blogger Tomas Melin skrev... (25 september, 2005 21:44) : 

  Nu kanske jag missade vad din ordlek egentligen gick ut på, men Mikaela är väl en av våra företrädare? I varje fall företräder hon Mp Sthlms län genom sin riksdagsplats.

  Med det sagt så är rubriken något missvisande. Någon bloggstrategi har vi knappast ;)

  Fler gröna bloggar hittar man f.ö. genom min egen blogg, där jag länkar till just andra gröna bloggar.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (26 september, 2005 13:03) : 

  Jag menade inget annat än att du, Mikaela Valtersson och Åke Askensten alla var "gröna gräsrötter", i betydelsen inte ledande företrädare (som t ex ett språkrör, partisekreterare eller dylikt). Tack för länktipsen för övrigt. Kul att se se att det fanns betydligt fler mp-bloggar än jag trodde. Ni är välkomna att bidra till gruppbloggandet på Motallians, där saknar vi miljöpartister.

   

  Partiernas bloggstrategier: miljöpartiet'">kommentera