Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 30, 2005

  Starkt jobbat i Vita huset

  I går var det premiär för säsong sex av "West Wing"/"Vita huset" på SVT24 (jag har tidigare kommenterat kanalflytten här). Er analogtittare som måste vänta till i vår med att se de nya avsnitten, rekommenderar jag att sluta läsa nu.

  Någon kvar? Jaha, då bor du antagligen på Gotland...

  Hur som helst så var det en stark start på säsongen, även om nog de flesta av oss trogna tittare redan gissat att Donna skulle överleva bombattentatet. Annars handlade det mesta i går om president Bartlets diplomatiska skicklighet. Själv har jag lite svårt att köpa att en amerikansk president i ett sådant läge skulle klara av att hålla huvudet kallt och stå emot krav från kongressen, militärledningen, opinionen och "hökar" i den egna politiska staben om vedergällningsbombningar. Och att i förbigående invadera länder som - väldigt eventuellt - skulle kunna ha haft något med terrordåd mot amerikaner att göra, det tror jag också vore svårt att motstå.

  Jag blev lite fundersam över de starka spänningar som uppenbarligen uppstod mellan president Bartlet och stabschefen Leo McGarry. Den symboliskt stängda dörren i ansiktet på den sistnämda föreföll olycksbådande. Kan Leo komma att få sparken? En del nya karaktärer lär vi hur som helst få stifta bekantskap med i höst. Bartlet sitter ju sin sista mandatperiod. Rimligen bör potentiella nya presidentkandidater från såväl det demokratiska som det republikanska lägret segla upp och synas i handlingen.


  Kommentarer om "Starkt jobbat i Vita huset"

   

  Blogger Marta Axner skrev... (30 september, 2005 11:13) : 

  Blev i veckan väldigt nöjd med att jag skaffade digitalbox i somras - värt det bara för att kunna se vita huset...

  Jag var faktiskt inte säker på att Donna skulle överleva - det har gått ett seriöst rykte i min bekantskapskrets att någon i den innersta cirkeln skulle dö i början på den här säsongen. Trodde ett tag också att Josh skulle bombas när han började sköta diplomatiska kontakter i slutet på förra säsongen. Annars tror jag att Leo ligger risigt till. Sparken vet jag inte om han får, men jag tror att han kommer att tappa mark. Eller dö i hjärtattack, med lång skuldhanterings-plotline. Och om Donna har fått en hjärnskada lär hon kanske inte jobba kvar i west wing. Däremot lär hon ju gifta sig med Josh...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 september, 2005 11:20) : 

  Att Leo dör eller blir allvarligt sjuk är förstås också en tanke. Han ser ju rätt sliten ut... Och om Donna, med eller utan hjärnskada, gifter sig med Josh så lär hon knappast få/kunna jobba kvar. Är det f ö inte rätt fascinerande att i stort sett alla i den politiska staben är singlar/skillda?

   

  Blogger Anna, Fair and True skrev... (30 september, 2005 12:43) : 

  Nej, jag missade det igår kväll fast jag har digital-TV och allt! Nu måste jag lägga på minnet att det går på torsdagar! Tack för summeringen!

  Varför skulle det vara Donna (utan hjärnskada) som får gå om hon gifter sig med Josh?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 september, 2005 13:13) : 

  Fråga: Varför skulle det vara Donna (utan hjärnskada) som får gå om hon gifter sig med Josh?

  Svar: Därför att hon är assistent och han är biträdande stabschef. Samt att hon, enligt amerikansk logik, är kvinna och potentiell mor.

   

  Blogger j p w skrev... (30 september, 2005 13:29) : 

  Den sjunde säsongen började också rätt bra, men jag ska inte skvallra om vad som har hänt ;-)

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 september, 2005 14:19) : 

  Tack. Det uppskattas.

   

  Blogger Nathalie Sundesten Landin skrev... (30 september, 2005 15:54) : 

  Jag funderade också på detta med att hålla huvudet kallt och inte falla för krigstrycket. Lite tidigt på kvällen är det, så vi spelade in det och såg det vid 21-tiden. I övrigt är jag lycklig över att äntligen få se fortsättningen.

   

  Starkt jobbat i Vita huset'">kommentera