Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, september 28, 2005

  Efter Wibe, Sandlin-Hedman?

  Centerbloggaren Johan Hammarqvist var mig veterligen först i bloggosfären med nyheten om att en av socialdemokratins mest kända EU-motståndare, Sören Wibe, inte ställer upp till omval till riksdagen nästa år. I Västerbottens Folkblad säger Wibe att anledningen är "bristen på EU-kritiker bland socialdemokraterna i riksdagen", vilket i mina öron snarare låter som ett argument för att ställa upp. Men visst, gärna för mig, jag kommer inte att sakna honom.

  Johan Hammarqvist tror dock att det finns ett annat skäl. Han tror att Wibe vill bereda vägen för en annan EU-kritiker; Lena Sandlin-Hedman, som då skulle göra comeback i riksdagen. Sandlin-Hedman hoppade av riksdagsuppdraget med buller och bång för några år sedan, och har sedan dess talat ut i tidningarna om mobbing från partikamrater. Detta gör åtminstone mig skeptisk till om hon verkligen vill ställa upp igen - och om hennes partidistrikt är beredda att nominera henne till uppdraget. Hammarqvist menar att även hon skulle hamna långt ned på riksdagslistan så skulle hon med Wibe ute ur leken kunna få tillräckligt stöd via personröster från EU-motståndare bland de socialdemokratiska väljarna. Han kan ha rätt. Tiden får utvisa.


  Kommentarer om "Efter Wibe, Sandlin-Hedman?"

   

  Anonymous Lasse skrev... (28 september, 2005 14:22) : 

  ´Jag kommer nog att sakna Wibe...han verkar vara en vettig man.

   

  Efter Wibe, Sandlin-Hedman?'">kommentera