Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, september 29, 2005

  Tidning(s)döden

  I går skrev tidningen Journalisten att Örebro-Kurirens upplaga halkat under gränsen för vad som krävs för att tidningen ska få presstöd, och läggs nu därför ned av ägaren - den liberala tidningskoncernen Nerikes Allehanda.

  Nerikes Allehanda köpte Örebro-Kuriren och Karlskoga-Kuriren (också socialdemokratisk) 2002. Den nya ägaren gav de två tidningarna först en gemensam chefredaktör och slog sedan ihop dem, så att Örebro-Kuriren i praktiken blev en edition av Karlskoga-Kuriren. Trots detta har man ändå haft en ledarsida som gett läsarna en alternativ världsbild än den alltmer utbredda borgerliga hegemoni som dominerar svenska dagstidningars ledarsidor.

  Med Örebro-Kurirens nedläggning tystnar ännu en socialdemokratisk tidningsröst i Sverige. Ändå hör jag inga röster från vare sig LO-borgen eller den socialdemokratiska partistyrelsen som tyder på att man vill motarbeta denna utveckling.


  Kommentarer om "Tidning(s)döden"

   

  Anonymous Fredrik skrev... (29 september, 2005 10:01) : 

  Bra inlägg, socialdemokratisk mediapolitik ör så jävla värdelös det kan bli, tex hur kunde man låta Arbetet dö? LO med sina jävla pengar är en dinosaur på lerfötter. Helt värdelöst med fackligt/politiskt samarbet om man inte utnyttjar varandras styrkor,
  Sen har vi partistyrelsens nedläggning av "Hjalmar" som var jättebra, iställer satsat man på hsätsossens faktablad AiP, vad ska detta sluta

   

  Anonymous Jonas skrev... (29 september, 2005 10:53) : 

  Är det något som verkligen behövs diskuteras så är det (s)-mediastrategi (eller rättare sagt, avsaknaden av den).

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 september, 2005 03:02) : 

  Jag börjar svänga över mot att tycka att gratistidningarna är bäst, för de är minst ideologiska och mest korrekta. Det är helt enkelt svårare att få plats med propaganda i notiser.
  Observera t.ex. DNs smarta drag där ledarsidan migrerat från s.2 in i tidningen till något som kallas "analys". I dessa analyser är politik bara spel och mest spel är det i vänstern så klart.
  Det smärtar att säga men statistiken om hur liten andel LO-medlemmar som prenumererar på en tidning ... ja, jag börjar tro att vi ska vara glada över det ju mer Goebbelianska tiderna blir.
  Åtminstone i väntan den seriösa journalistiken ... är det den som kallas Godot? :)

  Cyniker

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 september, 2005 15:14) : 

  Åtminsone på gratistidningen Metro lär det dock hända saker. I Resumé säger Metros chefredaktör Sakari Pitkänen att man säger upp avtalet med TT och nu enbart ska producera egna nyheter. Vi får väl se vad det innebär för nyhetsvärderingen.

   

  Anonymous Calle Fridén skrev... (16 mars, 2006 15:01) : 

  Stockholms City är en borgerlig tidning, vilket man lätt kan se på hur de olika partierna presenteras eller ges plats i tidningen..

   

  Tidning(s)döden'">kommentera