Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, september 01, 2005

  Visioner i Kalmar län


  Kalmar län går nu i spetsen för utbyggandet av en modern infrastruktur. Inom region kalmar görs nu en helhjärtad satsning på trådlöst bredband över hela länet. Progressivt och visionärt, läs bara följande motivering:


  De flesta kommuner och regioner i Europa står inför stora utmaningar när det gäller att skapa konkurrenskraftiga samhällsstrukturer för att behålla eller öka sin levnadsstandard och möta andra snabbt växande ekonomier i sin omvärld. För att på ett effektivt sätt hantera de ökande kraven och behoven inom både näringslivet och offentlig sektor behöver vi utveckla både nya arbetssätt och skapa kreativa miljöer för produkt- och tjänsteutveckling. Det blir nu allt viktigare att dra nytta av framväxande digitala infrastrukturer för att möjliggöra och effektivisera dessa processer.


  En längre sammanfattning av strategin gåt att läsa i projektbeskrivningen.

  Nu ska således alla i Kalmar län få tillgång till trådlöst bredband. I och för sig krävs abonnemang så det är inte någon fullskalig satsning på en digital offentlighet, men kanske är det ett första rejält steg i den riktningen. Nu hoppas jag bara att Sveriges huvudstad snart följer efter.
  Kommentarer om "Visioner i Kalmar län"

   

  kommentera