Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, maj 02, 2006

  Saker jag lärde mig på första maj

  Ett av de roligaste inslagen i samband med förstamajfirandena i Stockholm är alla fascinerande politiska organisationer som tar tillfället i akt att dela ut flygblad, tidingar och annat material om sina hjärtefrågor. Håller man sig bara framme så kan man få hela väskan full. Nu när jag sumerat årets skörd av politiska pamfletter så har jag lärt mig en rad nya saker.

  - Den offentliga sektorns andel av ekonomin minskar, hävdar Johan Ehrenberg och Sten Ljunggren i Dagens ETC. Detta har nu i och för sig framförts tidigare, men tidningen passar ändå på att påminna om att i år betyder den minskade andelen som satsas på offentlig verksamhet att skolor, omsorg och vård går miste om drygt 55 miljarder kronor i förhållande till 2003.

  - Socialdemokraterna sponsras av Svenskt Näringsliv, påstås det på en mystisk liten lapp där Göran Persson ses stå och viska med George W. Bush. Kopplingen mellan den svenska näringslivsorganisationen och den amerikanske presidenten må verka en smula oklar, men hänger säkert ihop någonstans i den anonyme avsändarens hjärna.

  - Kina har koncentrationsläger där Falun Gong-utövare dödas för sina organ, vilka sedan skickas till medicinska inrättningar. Japp. Det menar i varje fall Falun Gongs Informationscenter i ett flygblad.

  - De som vill försvaga kvinnors koppling till arbetsmarknaden ännu mer, genom att förstärka möjligheterna till deltid och införa vårdnadsbidrag, är de stora svikarna, skriver Petra Ulmanen i Ordfront.

  - EU och Sveriges regering backar i praktiken aktivt upp Israels svältpolitik och övergrepp mot det palestinska folket (genom de ultimatum som EU ställt på Hamas-regeringen att överge kravet om att Israel ska utplånas). Så skriver det Palestinska Arbetarförbundet i ett flygblad.

  - Det finns ingen anledning att utgå från samhällets regler för vad som är politik, står det att läsa i tidskrifterna Kolla! och Direkt Aktions gemensamma sommarnummer. Exempel som nämns är "militanta undersökningar, fokusering på konfliktytor och kampanjen osynliga partiet".