Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, augusti 09, 2006

  Kändisar i politiken

  I Studio24 i går så var det Jan Emanuel Johansson, s-riksdagsledamot och tidigare vinnare av "Expedition: Robinson", och Theo Martins, kommunikationskonsult, som jag satt och diskuterade med.

  Själv tycker jag att diskussionen blev en smula avslagen då vi i panelen i stort sett var överens om att fler människor i riksdagen med annan bakgrund än den traditionella partipolitiska kan bidra till att vitalisera demokratin, men att de också kan få det tufft då riksdagsarbete är trögt och komplicerat. Däremot hade vi lite olika uppfattningar om i vilken utsträckning "fenomen" som Linda Rosing och hennes Unika Parti egentligen representerar något nytt i svensk politik. Min uppfattning är att kändisar av olika dignitet ofta engagerat sig i diverse politiska frågor, och även gett sig in i partipolitiken. I Riksdagen i dag sitter exempelvis moderaten Henrik S Järrel som tidigare varit programledare på SVT, samt folkpartisten Louise Edlind-Friberg som har en lång bakgrund som skådespelerska.

  Jag tror bara att det är bra att människor som är kända och respekterade för andra saker än partipolitiskt arbete engagerar sig och ställer upp i val. Jag tror att det kan locka nya väljargrupper till valurnorna, då det för många är betydligt lättare att identifiera sig med andra människor än med partier och ideologier. Sedan är knappast det allt större fokuset i samhället på individer knappast något som politiken är ensam om. I medierna säljer dagstidningarna lösnummer och lockar annonsörer genom kända kolumnister och profilskribenter, filmer marknadsförs genom sina medverkande storstjärnor och även skönlitterära böcker säljs allt oftare med författarporträtt på omslaget. Därmed är Linda Rosing och Unika Partiet snarare ett uttryck för tidsandan än något helt nytt.

  Inslaget från Studio24 kan ses på webben.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Kändisar i politiken"

   

  kommentera