Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, augusti 17, 2006

  Mer film i Stockholm

  [UPPDATERAD] Svenska Dagbladet rapporterar att politiska representanter för kommunerna i Stockholms län i morgon samlas för att ta del av ett förslag på ett regionalt filmcentrum i Stockholm och Mälardalen, som har formulerats av bland andra Film Stockholm, Svenska filminstitutet, politiker och representanter för filmbranschen. Förhoppningen är att det nya filmcentrumet både ska locka hit filmprojekt och underlätta för unga förmågor.
  - I dag är Stockholm en vit fläck på filmkartan och på det här sättet vill vi ta hit filmen. Det är många som säger att det är svårt att filma här och i stället tvingas de till andra platser i landet, som Trollhättan. Vill man göra sin film i Stockholm ska man kunna det, säger kulturborgarrådet Roger Mogert (s) som är en av de delaktiga i projektet.

  I andra delar av landet har filmsatsningar gett ringar på vattnet, inte minst i fråga om turisttillströmning och skatteintäkter. I Skaraborg reser människor i Jan Guillous fiktiva romankaraktär Arns "fotspår" och till Ystad vallfärdar inte minst tyskar som vill se hur det ser ut i kommisarie Wallanders hembygd. Och då är inte ens filmerna om Wallander inspelade i Ystad...

  [Edit: En uppmärksam och indignerad skånsk läsare har hört av sig och påpekat att Wallanderfilmerna visst är inspelade i Ystad. Sorry, my bad...]

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Mer film i Stockholm"

   

  kommentera