Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, november 09, 2006

  Inget stort journalistpris till bloggare

  I dag offentliggjordes de nominerade till Stora Journalistpriset i de tre kategorierna Årets Berättare, Årets Förnyare och Årets Avslöjande. Över 200 förslag uppges ha kommit in, och jag kan avslöja att jag tipsat juryn om Magnus Ljungkvist som ju gjort flera uppmärksammade avslöjanden. Tyvärr verkar det som att dessa gjordes efter det sista datum som nominerade reportage skulle ha publicerats.

  Faktum är att inga bloggare finns med bland de nominerade.

  Möjligen har Magnus fortfarande en chans att få ”hederspriset” Lukas Bonniers journalistpris som delas ut i samband med att vinnarna i de ovan nämnda kategorierna offentliggörs den 30 november, men det skulle jag inte sätta några pengar på.

  Jag noterar att det inte blir något Bloggforum i år, men kanske i början på 2007. Frågan är om inte vi i den så kallade bloggosfären då borde dela ut priser i lite olika kategorier för att uppmärksamma särskilt förtjänstfulla bloggare – och då inte minst den som hittills utmärkt sig mest inom svensk ”citizen journalism”.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Inget stort journalistpris till bloggare"

   

  Anonymous Peter Karlberg skrev... (09 november, 2006 19:26) : 

  Varför måste man institutionalisera allt? Kan inte bloggosfären få vara en oorganiserad massa där vi själva uppmärksammar varandra genom kommentarer eller länkar - låt etablisemanget syssla med sina patetiska prisutdelningar till höger och vänster.

   

  Anonymous SKRIVKRAMP skrev... (09 november, 2006 19:38) : 

  Inget stort journalistpris, men jag har nyss utsett dig till innehavare av Skrivkramps bloggtips. Det innebär att jag rekommenderar dig och din blogg till resten av mänskligheten, eller i alla fall till dem som har den goda smaken att besöka Min blogg. Håll tangentbordet glödande!

   

  Anonymous Blogge Bloggelito skrev... (09 november, 2006 20:09) : 

  Ali Esbati begåvades nyligen med ett stort pris av bloggosfären. Kanske inte i klass med stora journalistpriset (d.v.s. branschens navelskåderi), men ändå. Och det är på den nivån det bör vara. Bloggosfären är nämligen bara bloggosfären, ett oändligt sammelsurium av privata åsikter. Varför ska vi plötsligt börja organisera alla dessa individualister i en kollektiv rörelse? Typisk *****tanke.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (09 november, 2006 20:25) : 

  Peter, det måste man förstås inte. Men en prisutdelning, om än aldrig så symbolisk, skulle kunna ge förtjänstfulla bloggare lite extra uppmärksamhet och potentiellt nya läsare. Och det kan väl aldrig vara fel?

  Skrivkramp, stort tack för otroligt generöst beröm.

  Blogge, min avsikt var ingen påtvingad kollektivisering. Men det har några gånger arrangerats trivsamma seminarium och träffar under namnet Bloggforum, där bloggare som velat träffats, patat och lyssnat på intressanta föreläsare. Se f ö svaret till Peter varför jag tyckte att man vid ett sådant tillfälle kunde passa på att också dela ut pris.

   

  Blogger Henrik Hall skrev... (09 november, 2006 22:45) : 

  Alltså, intet ont om Magnus gärning, han gör det han gör bra och förtjänar cred. Men inte en nominering till Stora Journalistpriset.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 november, 2006 08:03) : 

  Henrik, jag hade aldrig trott att han skulle vinna. Men att han bara fanns med i diskussionerna innebär att juryn kanske ändå vidgade perspektivet lite och fick upp ögonen på de många journalistiska insatser som görs bortom redaktionerna.

   

  Blogger Jonas N skrev... (11 november, 2006 12:55) : 

  Gratis till att bli omnämnd med namn och blogg på SvD:s ledarsida!

  :-)

  Jonas

   

  kommentera