Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, februari 27, 2007

  Journalistik med neddragna brallor

  Niclas Rislund med brallorna nereDet här är så sjukt, så komiskt och så skrämmande på en gång…

  Dagens Media skriver i dag att ”Expressens tidigare stjärnreporter Niclas Rislund nekas prövningstillstånd i Högsta domstolen”. Det är bara det att ”nyhetsartikeln” är skriven av Niclas Rislund själv.

  Och självklart kan inte konkurrenten Resumé låta bli att uppmärksamma det hela – allt annat vore faktiskt tjänstefel för en tidning med ambition att bevaka medievärlden. Till Resumé säger Dagens Medias chefredaktör Rolf van den Brink att han inte ser några problem med att Rislund skrivit om sig själv: ”Vi sitter i pressläggning. Han var den som kunde ämnet bäst och som snabbast kunde sätta sig in i det”, säger van den Brink till konkurrenttidningen.

  Nu må man tycka att den notis (för i ärlighetens namn är det inte mycket mer än så) som Rislund skrivit om Högsta domstolens beslut är journalistiskt oantastlig. Och visst, sakförhållandena förefaller ju vara korrekta – och valet att etikettera sig själv som ”Expressens tidigare stjärnreporter” kan väl, välvilligt tolkat, ses som utslag av självironi. Men hela tilltaget måste rimligtvis vara någon form av journalistiskt bottenrekord.

  Det är för övrigt väldigt talande att det strax ovanför puffen för denna notis på Dagens Medias sajt åtminstone tidigare i dag fanns en liten reklamanimation (se skärmdump) för Rix FM föreställande en kille på toaletten ned neddragna underbyxor. Det känns ganska illustrativt för den här ”journalistiken”.

  Mängder av andra bloggare har också uppmärksammat detta – se Knuff.se, men som vanligt är det SvD:s Martin Jönsson som formulerar den skarpaste analysen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Journalistik med neddragna brallor"

   

  Anonymous Jane skrev... (27 februari, 2007 19:28) : 

  Kan det vara så att det är ute med medieträning eller att man rentav kan bli för tränad?

  www.ladyjane.blogg.se

  /J

   

  Blogger Alexander Sofroniou skrev... (28 februari, 2007 13:00) : 

  Expressen har agerat lägre en Glocalnet och det är lite konstigt att ingen av höjdarna på redaktionen reagerade i förväg. Någon borde jag ha stannat upp och ställt sig frågan om denna artikel kan antas ge en objektiv och allsidig bild av vad som har hänt.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 oktober, 2007 11:39) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera