Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, mars 25, 2007

  Rimlig ommöblering i s

  [UPPDATERAD] SVT:s Rapport uppger att Mona Sahlin möblerar om i partiets ledning. Såväl Jan Larsson som Sten Olsson sägs få lämna den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

  Jan Larsson var en av Göran Perssons närmaste män och har efter valnederlaget varit riksdagsgruppsekreterare, samt inadjungerad i partiets VU. Sten Olsson var Pär Nuders närmaste man i finansdepartementet, och har varit ansvarig för den socialdemokratiska riksdagsgruppens arbete med vårbudgeten. Båda två är ytterst kompetenta personer, men det är rimligt att dessa nyckelpositioner besätts av Mona Sahlins förtrogna – inte den gamla ledningens folk.

  * * *

  Politikerbloggen uppgav först att Sahlins tidigare medarbetare Stefan Stern skulle bli ny biträdande partisekreterare bredvid Håkan Juholt, och sedan att han ersätter Jan Larsson i riksdagskansliet. Och enligt Dagens Media hölls nyligen ett internt socialdemokratisk strategimöte med flera socialdemokratiska framtidsnamn bland deltagarna. Fler personalförändringar på gång inom kort i s-toppen?

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Rimlig ommöblering i s"

   

  Blogger Peter Karlberg Blogger skrev... (25 mars, 2007 23:48) : 

  Förstår faktiskt inte varför några poster överhuvutaget skall besättas med någons förtrogna (möjligen med undantag för närmaste medarbetare). I övrigt bör väl t.ex. en riksdagsgruppsekreterare ha riksdagsgruppens förtronde.

  Att vi borde förnya personuppsättningen i allmänhet är dock rimligt - alla som suttit i ledningen/centralt är ju lika ansvariga för det som varit.

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 mars, 2007 01:08) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Mats Erikson skrev... (26 mars, 2007 09:21) : 

  Jag har faktiskt lite svårt att se det dramatiska i denna "ommöblering" och tolkar den inte nödvändigtvis som ett personligt misstroende mot Jan Larsson m.fl. Det är är naturligt att en ny partiledare vill välja sina egna medarbetare och inte ärva den tidigare partiledarens. Exakt samma sak skedde för övrigt när Göran Persson blev partiordförande. Praktiskt taget samtliga Ingvar Carlssons medarbetare fick flytta på sig för att ersättas av bl.a Jan Larsson. Vilket, som sagt, var och är helt naturligt.

   

  kommentera