Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, mars 23, 2007

  Mona Sahlin rökte hasch

  Jag missade del tre av Ordförande Persson, och väntar därför med att kommentera EMU-bråket med Leif Pagrotsky. Däremot noterar jag att Mona Sahlin blivit intervjuad av popstjärnan Mauro Scocco.

  Det är en lite annorlunda intervju än de vi är vana vid, och en del i en längre serie i SvD kallad ”Reporter för en dag”. Mauro Scocco (som ju även är bror till Sandro Scocco på AMS vetenskapliga råd – en gammal bekant till Sahlin) säger bland annat att han ”får en feeling av att det behövs mer ideologi, mer av en Kennedy eller Blair, någon känns wow!, här är någon som vill något”.

  Och kanske är det just det som måste till för socialdemokratin just nu. En nytändning av varumärket, för att uttrycka sig vanvördigt. Och i intervjun säger Mona Sahlin klokt nog att ”Det vi har gjort dåligt de senaste åren är att vi har glidit in i att bli ett maktparti, vi har kommit att bli några som mer försvarar systemen än det de egentligen är till för”. Vidare konstaterar hon att socialdemokraterna ”är bra på att beskriva brukssamhällets villkor, men storstaden, stressen, där hängde vi inte med”. Därför, menar hon, måste vi i s bli bättre på att förstå samtiden och visa att vi är förbannade på klassklyftor, samtidigt som de ser annorlunda ut i dag.

  Jag kan bara instämma.

  Nu har i och för sig även andra socialdemokrater uttrycks sig på liknande sätt sedan den svidande valförlusten, men det har trots allt viss betydelse att även vår nyvalda partiledare har denna insikt.

  * * *

  Jo, rubriken då. I en bisats nämner Mona Sahlin, efter att Scocco uttryckt en oro över att Borelius och Stegö Chilò åkte ur regeringen eftersom de var ”de sista glada amatörerna i politiken”, att hon verkligen inte hoppas att folk åker ut ur politiken för att de begår misstag – och att hon själv har rökt hasch och begått en massa misstag. Nu är detta redan känt sedan tidigare och verkligen ingen ny skandal. Men det var svårt att motstå kvällstidningsrubriken...

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Mona Sahlin rökte hasch"

   

  Anonymous Anita skrev... (23 mars, 2007 11:31) : 

  Jonas, du är så torr. Var är åsikterna? Du refererar alltid till en massa andra texter men någon egen åsikt har du sällan. Är du så rädd för att inte vara PK? Det är väl därför du får färre och färre läsare. Eller?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 mars, 2007 11:37) : 

  Hej igen "Anita", "Erik" och allt du kallar dig. Mina besökssiffror sjunker sannerligen inte, snarare tvärtom. Det här är min blogg och jag skriver som jag vill. Gillar du det inte så är det bara att låta bli att läsa.

   

  Anonymous Olof Morian skrev... (23 mars, 2007 14:10) : 

  Shit, Mona är så down med kidsen. Ravea, snatta godis, hata klassamhället och hascha *slår sig allvetande på armvecket*.

  Bra att hon verkar fatta hur man ska hantera SD iaf, om än något försent. Vem kom på genidraget att man skulle ignorera bort dom egentligen?

   

  Blogger Antimannen skrev... (23 mars, 2007 18:02) : 

  Ingen är förvånad. Så såsig som hon är i pallet...

  Dessutom så skulle ju detta vara en skandal av bibliska mått om hon INTE var sosse...

  Rörelsen är sååå förlåtande mot sina "familjemedlemmar"...

   

  Anonymous Paradigm skrev... (23 mars, 2007 18:51) : 

  Efter ett drygt decennium vid makten har klyftorna bara ökat. Med resultatlön hade de varit skuldsatta nu.

  Var befann sig Mona Sahlin under den tiden? Låg hon vaken om nätterna och oroade sig över de ökande klyftorna? Det gjorde nog varken hon eller någon annan av miljonärerna i partiets ledarskikt.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 mars, 2007 18:51) : 

  Olof, du får hålla isär politikerna på vänsterkanten; det var Schyman som rejvade och Persson som snattade. I vilken utsträckning det senare nu är att vara "down med kidsen".

  Antimannen, den där såsigheten i pallet visar du själv rätt tydliga tecken på. Flera andra ledande politiker - däribland finansminister Anders Borg (m) - har erkänt att de rökt hasch i sin ungdom utan att det blivit någon skandal av det.

   

  Anonymous Olof Morian skrev... (23 mars, 2007 23:16) : 

  Syftade ju på tobleronen. :)
  Men ja, blandar alltid ihop henne med Schyman. Må vara nån freudansk feltanke där.

   

  Anonymous Peter Albertsson skrev... (24 mars, 2007 02:09) : 

  Att man har rökt på lite får väl ses som pluspoäng. Jag är dock förvånad att ni sossar som kriminaliserat det egna bruket är så förlåtande... Nåväl, knarkande politiker har aldrig skapat några mediadrev. Kanske för att det skulle se lite lustigt ut om knarkare skapade drev mot andra knarkare för att de knarkar?

   

  kommentera