Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, mars 24, 2007

  Mona Sahlin rökte hasch, del 2

  I dag läste jag att Mona Sahlin berättat för gymnasieungdomar att hon haft vänner som gått bort i drogmissbruk, och att hon själv prövade hasch en enstaka gång i högstadiet. Hon mådde dock dåligt av det och det blev därför ingen upprepning av haschrökandet.

  Gott så. Problemet är sättet hon valde att berätta det på:

  ”Det fanns absolut ingen risk att jag skulle fastna i ett missbruk. Det blev bara en gång.”

  Alltså: det är helt okej att pröva en gång, det fastnar man inte i missbruk av. Och så är det säkert för många. Å andra sidan så började allas hasch- och annat missbruk just med att man ”prövade en gång”. Och det räcker som bekant med att ha otur en gång för att få en grav psykos som resultat av haschrökande.

  Jag har inga problem med att Mona Sahlin och andra i dag berättar om sina ungdomssynder. Men som vuxen har man också ett ansvar att välja sina ord med omsorg när man talar om droger.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Mona Sahlin rökte hasch, del 2"

   

  Anonymous Peter Albertsson skrev... (24 mars, 2007 17:31) : 

  En bra början vore att inse att man inte hjälper missbrukarna genom att kriminalisera dem, och rekreationsbrukarna (Mona Sahlin) har inget med den vanliga knarkretoriken att göra.

   

  Anonymous Blogge Bloggelito skrev... (24 mars, 2007 17:33) : 

  "Men som vuxen har man också ett ansvar att välja sina ord med omsorg när man talar om droger."

  Tänk om du själv kunde leva upp till denna devis?

  Ty om du bara för en gångs skull kunde nollställa sinnet, bortse från all propaganda du utsatts för under din levnad (från tidiga skolår) och nyktert ta reda på de verkliga förhållandena angående droger och drogers farlighet, vad som skapar ett beroende (vad som är orsak, vad som är symptom) och så vidare, så skulle mycket vara vunnet.

  Då skulle jag nästan kunna respektera dig. Det kan jag inte så länge du propagerar för en dogmatisk drogpolitik som sedan länge kommit till vägs ände.

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (24 mars, 2007 19:12) : 

  Instämmer i det Blogge skriver. Det är en häpnadsväckande dumt. Bara i Sverige har man denna ovetenskapliga syn på cannabis. Droger är för svenskar vad abort är för den kristna högern. Inga rationella eller vetenskapliga argument biter för man har bestämt sig för att följa en moralisk karta.

   

  Anonymous icke-brukare skrev... (24 mars, 2007 22:06) : 

  rädslan för cannabis är gravt överdriven. du har gått på skrämselpropagandan.

   

  Anonymous Peter Albertsson skrev... (24 mars, 2007 23:12) : 

  "Och det räcker som bekant med att ha otur en gång för att få en grav psykos som resultat av haschrökande."

  - Undrar när Mona skall dra myten om sin kompis apelsinmannen också?

   

  Blogger Om Alla dessa citat skrev... (24 mars, 2007 23:34) : 

  Formuleringen "Gott så" gjorde min dag! Elegant. Lite Carl Bildt, lite godsherre, mycket manligt.

   

  Blogger Byggaren skrev... (25 mars, 2007 14:40) : 

  Det är väl trevligt att Mona erkänner att hon rökt på? Jag ser inte vilket ansvar man tar genom att filtrera sitt agerande inför folket. Det är inte Mona som ska se till att barnen inte röker på innan de fyllt arton utan föräldrarna.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 mars, 2007 15:12) : 

  Vi lär inte bli överens. Jag kommer att hålla fast vid min irrationella, ovetenskapliga, dogmatiska, propagandistiska, överdrivna - och allt vad ni vill - syn på droger och missbruk. Punkt.

   

  Blogger db skrev... (25 mars, 2007 15:22) : 

  Oavsett vilka fakta och argument som framkommer?

   

  Anonymous Alexander skrev... (25 mars, 2007 15:29) : 

  Jag tolkar iofs inte Monas ord som att hon menade att det är okej att prova en gång, utan att denna enda gång för hennes del blev en obehaglig upplevelse och att det därför inte var någon risk för en fortsättning.

   

  Blogger Byggaren skrev... (25 mars, 2007 21:45) : 

  "Vi lär inte bli överens. Jag kommer att hålla fast vid min irrationella, ovetenskapliga, dogmatiska, propagandistiska, överdrivna - och allt vad ni vill - syn på droger och missbruk. Punkt."

  Det får du gärna göra. Fast jag ser inte med vilken rätt du har att inskränka andras tillgång till droger om du bara går på känsla.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (26 mars, 2007 08:53) : 

  Jag ber att få hänvisa till den senaste i lång rad studier om sambandet mellan användning av cannabis och tyngre droger. Enligt studien förändrar cannabis de hjärnområden hos försöksdjuren som är kopplade till känslor av belöning och välmående. Det kan göra dem mer mottagliga för andra droger som heroin.

   

  Anonymous Blogge Bloggelito skrev... (26 mars, 2007 10:36) : 

  Det finns förstås andra och mer tillförlitliga studier i ämnet.

  Inte för att du skulle bemöda dig om att läsa dem (du vet ju redan Sanningen), men ändå :)

  Om ordförande Mao sa att det var sol ute den där regniga dagen så var det sol… dogm som dogm…

   

  Blogger Alexander skrev... (26 mars, 2007 12:47) : 

  Du skall fa dricka alkohol men jag skall inte fa roka majja trots att detta bevisligen ar mindre farligt an alkohol. Jamfor antalet dokumenterade fall av dodsfall pga overdos om man jamfor alkohol och cannabis.

  Varfor hatar du frihet Jonas?

   

  Blogger Byggaren skrev... (26 mars, 2007 18:46) : 

  "Jag ber att få hänvisa till den senaste i lång rad studier om sambandet mellan användning av cannabis och tyngre droger. Enligt studien förändrar cannabis de hjärnområden hos försöksdjuren som är kopplade till känslor av belöning och välmående. Det kan göra dem mer mottagliga för andra droger som heroin."

  Det är precis så här du bör argumentera. Det är när du hänvisar till din magkänsla som dina argument börjar sakna giltighet.

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (27 mars, 2007 07:44) : 

  Jonas Morian:
  Av din kommentar från den 25/3 klockan 15:12 ska man alltså förstå att du under inga omständigheter kan ompröva vissa åsikter du bestämt dig för att ha? Jag känner igen detta från andra håll, men då brukar det mest vara teologiskt motiverade åsikter som försvaras. Trist inställning hursomhelst.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (27 mars, 2007 11:31) : 

  "Varfor hatar du frihet Jonas?"

  *haha*

  Du är ett piggt avbrott mot anklagelserna jag vanligtvis får om att vara nyliberal, Alexander :-)

   

  Blogger Alexander skrev... (28 mars, 2007 13:55) : 

  Kan jag få en förklaring varför jag inte skall få röka en joint i veckan medan du skall få dricka 3 liter vodka per dag lagligt ifall du känner för det?

   

  Blogger Tamara skrev... (28 mars, 2007 19:55) : 

  Efter att ha levt har i NY ett langt tag.. sa tror jag att min syn pa ..kanske inte hasch, men gras, har andrats. Jag ser pa weed pa samma satt som jag ser pa alkohol. Att roka /dricka en gang i veckan eller da och da ar okej, men det ar nar man gor det varje dag det ar ett stort problem. Jag anser, och har sa klart inga statistiska bevis mer an att vara dotter till en alkoholist, att bada substanser ar livardigt beroendeframkallande.

   

  Anonymous Gustav skrev... (08 december, 2008 12:25) : 

  "för att få en grav psykos som resultat av haschrökande"

  Det finns inget som heter haschpsykos. Det finns tendenser att få det om personen har anlag för psykiska störningar men det är väldigt ovanligt att det inträffar, viktigt också att skilja på snetändning och psykos.

  Blir oerhört trött på folk som diskuterar Hasch/Marijuana och inte vet någonting om det. Det syns att du har blivit fullproppad med skolans propaganda kring Cannabis dvs myter som inte stämmer överens med verkligheten..

   

  kommentera