Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, september 03, 2007

  Det mullrar i centerleden

  Det mullrar tydligen i de centerpartistiska leden efter besluten på partistämman och den otydliga c-profilen på allianspolitiken. Det rapporterar SvD i dag.

  I tidningen uttalar sig bland annat Håkan Larsson som har varit chefredaktör på Östersunds-Posten och riksdagsledamot 2002–2006. Han tycker att centerpartiet i praktiken har tappat de regionala frågorna, och att regeringens förändringar av skatteutjämningssystemet som c ställt upp på har missgynnat stora delar av Norrland. Larsson menar att det finns en grogrund för ett större missnöje inom centerrörelsen i åtminstone Jämtland och Västerbotten.

  Även centerveteranen och tidigare arbetsmarknadsminister Börje Hörnlund har i flera debattartiklar sagt att han känner förtvivlan över regeringens politik. Han menar att centerpartiets bärande princip numera verkar vara att ”till den som har skall varda givet”.

  Från åskådarplats så kan jag bara nöjt se på.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Det mullrar i centerleden"

   

  Anonymous Johan skrev... (03 september, 2007 18:44) : 

  Jag förstår att du tycker att du nöjt kan se på. Om det nu skulle vara så att det mullrade vill säga. Problemet för dig är att det inte är något speciellt djupt mullrande i centerleden. Håkan Larsson kan knappast tas som intäkt för ett muller. Han har varit missnöjd i många år och de facto blev han utkryssad ur riksdagen förra året.

   

  Anonymous Bengt O. skrev... (03 september, 2007 18:46) : 

  "tappat de regionala frågorna" - jag vet inte det. Åtminstone Stureplan har kommit i fokus.

   

  Blogger Sundevall skrev... (03 september, 2007 19:09) : 

  Ärligt talat, människor som säger saker som "Att fortsätta röra oss mot en nyliberal Stureplanscenter vore farligt" förtjänas inte att tas på alltför stort allvar. Är man så ideologiskt förvirrad att man kallar behagligt mjuka socialliberaler i Stockholm för "nyliberala" går man enbart vänsterns ärenden. Men det är väl ungefär andemeningen, "vi ska verka för överenskommelser över blockgränser".

   

  Anonymous Håkan skrev... (03 september, 2007 20:07) : 

  Ledsen att göra dig besviken, men din glädje är framför allt ett tecken på att du inte har någon som helst koll på vad du skriver om. Hade du följt stämman eller haft någon förmåga att tolka stämningen i Centerpartiet hade du vetat att kritiken var och är i det närmaste obefintlig.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (03 september, 2007 20:48) : 

  Johan, Sundevall och Håkan, jag gör inte anspråk på att ha någon djupare insikt i centerpartiets inre liv. Jag noterar bara vad SvD rapporterar. Invändningar om att jag inte "har någon som helst koll" på vad jag skriver om ber jag därför att få hänvisa till tidningens utsände.

  Bengt, touché!

   

  Anonymous Björn skrev... (03 september, 2007 23:46) : 

  Jag tycker denna stockholmsfientlighet bland stockholmare är lite näpen. Särskilt som förgrundsgestalten för Stureplanscentern är son till ett vårdbiträde från Kungsör...

  Nu är ju inte jag Stockholmare, och har bara bott här i dryga fem år, men det är nog en sak jag inte kommer att förstå ens när jag bott här i femtio.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (04 september, 2007 07:23) : 

  För övrigt ser jag via Claes Nordmark att tv-programmet Agenda låtit göra en undersökning där man kontaktat samtliga centerpartistiska kommunalråd i landet. Det visade sig att 25 procent av dessa inte tyckte att centern tillgodoser landsbygdens intressen tillräckligt. Så helt ensam i sin kritik är nog inte Håkan Larsson...

   

  Blogger Peter skrev... (04 september, 2007 15:36) : 

  Att det finns röster från landsbygden som inte tycker att landsbygden tillgodoses tillräckligt är inte direkt något nytt. Har det blivit fler nu är det säkert profileringen på höjd bensinskatt snarare än nyliberalismen de klagar på.

  Jag kommenterade huvudfrågan i går på min blogg:
  http://blogg.expressen.se/peterj/entry.jsp?messid=273189

  I Kalmar var det inte opposition som var det främsta intrycket. Och den som finns verkade knockas av Olof Johanssons deklaration: "Partiet är på rätt väg"!

   

  Anonymous Mats Erikson skrev... (05 september, 2007 17:10) : 

  Centern får 1,8 procent i Stockholm enligt dagens SvD, jämfört med 3,1 på valdagen. Bra jobbat Federley!

   

  kommentera