Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, september 17, 2007

  Grattis Svensson!

  I dag rapporterar flera medier – och även huvudpersonen själv – att Niklas Svenssons skapelse Politikerbloggen.se sålts till TV4.

  Köpeskillingen lär vara en miljon kronor. Detta blir då pengar rätt i fickan på bloggens ägare. Niklas Svensson kommer att börja som nyhetsreporter på TV4Nyheterna den 1 november och ska arbeta parallellt med Politikerbloggen. Svenssons kompanjon på Politikerbloggen, Daniel Alsén, kommer att börja på TV4 Nya Medier.

  Niklas Svensson är bara till att gratulera. Många trodde nog att han var slut inom journalistiken efter dataintrångsskandalen förra året och han fick sparken från Expressen. Men i stället byggde han upp Politikerbloggen och skapade med denna som plattform en rad scoop.

  Kristoffer Talltorp skriver, och jag instämmer, att en miljon känns som jäkligt lite för en blogg som byggt upp så ett brett nätverk inom politiken som Niklas Svenssons.

  Rosemari Södergren är inne på samma linje och konstaterar att med 58 procent i skatt blir det lite drygt 400 000 kronor över. Och om de uppgifter som florerat i medier och bloggar om de annonspengar Svensson kunde dra in – 100 000 kronor i månaden – stämmer låter det som lågt värderat.

  * * *

  PS: Självfallet är min blogg till salu om något intressant medieföretag vill köpa :-)

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Grattis Svensson!"

   

  Blogger Markus "LAKE" Berglund skrev... (17 september, 2007 22:20) : 

  Jag tror nog att folk glömmer bort att han får En Miljon OCH Ett välbetalt(?) jobb på TV4, där han kanske bara behöver gå runt och slå dank. Han skulle tydligen få en "fri roll".

   

  Anonymous jonal skrev... (18 september, 2007 04:20) : 

  Diskutera kan vi ju göra, men varför ska vi bemöda oss med att faktiskt bry oss om vad Niklas Svensson gör med sitt liv eller sin blogg?

  Låter som skvaller och är en mycket tafatt form av diskussion.

  Huruvida Niklas jobbar här eller där, eller på det sättet eller det andra sättet, är helt irrelevant för samhället.

  Det jobbiga med att skriva en sån här kommentar är att man inte kan säga åt folk att bry sig bara om sig själv och skita i andra, för då skulle jag ju inte skriva kommentaren. ;)

  Att diskutera det här är som att diskutera om Djurgården eller Malmö kommer att vinna SM-guld i fotboll. 'Nuff said.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (18 september, 2007 09:32) : 

  Markus, Svensson får säkert hyfsat betalt på tV4 - men jag tror knappast att han lär "slå dank". Man kan tycka mycket om Niklas Svensson, men han har nyhetsnäsa och är en iller när han jagar scoop. Det lär TV4 vara medvetna om.

  Jonal, det är relevant därför att Niklas Svensson bidrar till att förändra medielandskapet. Det han skapat är unikt i Sverige och det ska bli mycket intressant att se vad han kan bidra med på TV4.

   

  Anonymous Mikael Bergman skrev... (18 september, 2007 13:40) : 

  Om politikerbloggen är ett aktiebolag och Svensson ägt 100% av bolaget kommer han att beskattas för inkomst av kapital och inte inkomst av tjänst vilket innebär 30% i skatt.

   

  kommentera