Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 15, 2008

  Att folk aldrig lär sig...

  Först och främst: jag tycker att Fredrick Federleys idé om att arrangera en kändisfest för att fira staten Israels 60-årsdag är synnerligen dum. Jag tänker inte fördjupa mig i just den frågan utan nöjer mig med att konstatera att den politiska situationen i regionen för närvarande inte direkt påkallar kändisfester.

  Med det sagt så är det självfallet inte befogat att mot den bakgrunden kalla Federley för nazist – eller ens ”(typ) nazist”. Tar man till den typen av uttryck så har man straffat ut sig ur den seriösa debatten.

  Ändå är det just detta som en SSU-ombudsman tycks ha gjort, ser jag via Politikerbloggen och SvD:s ledarblogg. Att han sedan delvis backat och bett om ursäkt förändrar egentligen ingenting. Inte heller urskullranden om att ”medielogiken” drivit fram kraftuttryck.

  En gång för alla: det är inte okej att använda politiska etiketter som glåpord, i synnerhet inte när man tar till så grova anklagelser som att peka ut en politisk meningsmotståndare som nazist. Och skriver man, som anställd eller förtroendevald i en politisk organisation, idiotier på en blogg så kommer detta att färga av sig på organisationen.

  Att försvara korkade utspel med att man ville ”skapa debatt” är för övrigt ungefär lika begåvat som att motivera utvik i herrtidningar eller deltagande i förnedrande dokusåpor som ”en kul grej”.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Att folk aldrig lär sig..."

   

  Anonymous Mats skrev... (15 april, 2008 13:35) : 

  Jonas,

  Detta var ett märkligt inlägg.

  För det första säger du inte ett ord om att en SSU-representant kallar en demokratisk multi-etnisk stat, och medlem av FN, för "nazistisk regim", och påstår att världens mest mediebevakade land skulle begå ett "folkmord" på grannarna i den palestinska myndigheten (varav Gaza är självstyrd av en Iran-stödd terrororganisation som dagligen bombarderar israeliska civila från luften).

  SSU-killens utbrott säger en del om varför socialdemokratins för alltid skjutit sig ut ur någon som helst seriös roll i Mellanösternkonflikten. Och det säger skrämmande mycket om bristen på kunskap om nazismen inom socialdemokratin - inte minst mot bakgrund av att partiet ser den antisemitiska terrorgruppen och folkmordsförespråkande Hamas som en samtalspart.

  För det andra är det märkligt att du tycker att "den politiska situationen i regionen" inte "påkallar" firande av Israels självständighetsjubileum.

  Tvärtom är det hög tid, även för socialdemokrater, att som exempelvis vänstern i Frankrike, stödja det demokratiska Israel, och instämma i firandet av att landet överlevt upprepade utplåningskrig, terror och hatdemonisering. Det är ett UTMÄRKT tillfälle för socialdemokratin att visa att man aldrig kommer att acceptera den vision som fanatiker i regionen har - nämligen en situation där Israel är utplånat.

  Våldet i Gaza m.m. har ingenting med Israel som sådant att göra. Våldet skulle upphöra omedelbart om Hamas slutade att beskjuta Israel. Och samtidigt förhandlar Israel och den palestinska myndigheten om fred.

  Israel är FÖR skapandet av en fredlig palestinsk stat. Det enda som blockerar denna lösning är det terrorvåld som Hamas (Iran, Syrien) har intresse av att upprätthålla, för deras egna syften.

  Lite mer integritet, mod och heder hade varit välkommet från socialdemokratin, och från en annars klyftig representant som du.

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 april, 2008 17:51) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous nicklas eriksson skrev... (15 april, 2008 17:59) : 

  ...och Morian fortsätter skälla på SSU:are som säger något som inte är politiskt korrekt men inte heller fel offentligt ser jag.

  Du får la ringa Federley och föreslå en fika och se hur han mår och samtidigt nätverka lite, Jonas?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (15 april, 2008 22:52) : 

  Mats, kommentarer som din är skälet till att jag inte bloggar om Israel-Palestinakonflikten. Jag har en uppfattning i frågan, men är inte särskilt påläst och väljer därför att att avstå.

  Nicklas och Thomas, jag tycker att ni uppvisar en otroligt trist attityd. Själv försöker jag vara konsekvent och skriver inlägg som dessa såväl mot puckade sossar som borgare. Idioti är ju inget som något parti har ensamrätt på. Det ni gör är att ursäkta korkade uttalanden från sossar när de riktas mot borgare. Sorry, men jag kommer aldrig bli som ni.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 april, 2008 08:47) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 april, 2008 08:52) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger JorgenL skrev... (18 april, 2008 22:16) : 

  SSU-aren var dåligt påläst. Varken Israel eller Federley är nazister och genom att påstå det utlöser man Godwin's law...

  Att Israel är en rasistisk apartheidregim och att palestinierna dör som flugor under israeliskt förtryck vore korrekt att påstå, liksom att Federley är en medlöpare i detta, och att hans jubileumsfest är ett utslag av smaklös sensationssökande cynism, likaså.

  Men nazist, det är direkt felaktigt.

   

  kommentera