Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, april 10, 2008

  Lågt förtroende för regeringens företagarpolitik

  [UPPDATERAD] Via Politikerbloggen ser jag att landets småföretagare hyser allt lägre förtroende för regeringens företagarpolitik. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av näringslivsorganisationen Företagarna. Bara 54 procent uppger att de har förtroende för företagarpolitiken, jämfört med 68 procent hösten 2006.

  På P1 Morgon i förra veckan tyckte Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Nilsson att socialdemokraternas sitt nya förslag hur trygghetssystemet ska ändras så att fler vågar ta steget att bli egenföretagare, var bra. Faktum är att hon tyckte att regeringen borde låta sig inspireras av det socialdemokraterna föreslår och att s verkar ha kommit mycket längre på det här området än alliansregeringen.

  Inte heller regeringens utlovade stöd till kvinnligt företagare får något positiv gensvar. Nordmark Nilsson får även medhåll om att socialdemokraterna verkar vara rätt ute när det gäller politiken för småföretagen från andra håll.

  I maj arrangerar socialdemokraterna ett så kallat toppmöte om jobb och företagande. De beslut som fattas då blir en del av det sysselsättningsprogram som socialdemokraterna just nu arbetar fram inom ramen för rådslaget om jobb. Det ska bli intressant att se om också detta väcker småföretagarens intresse.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Lågt förtroende för regeringens företagarpolitik"

   

  Anonymous Roger Svensson skrev... (10 april, 2008 15:08) : 

  Om vi studerar vilket förtroende som den förra sosse-regeringen hade bland företagarna så ligger Alliansen skyhögt högre. Enbart 13% av de manliga och 3%(!) av de kvinnliga företagarna hade förtroende regeringens företagarpolitik år 2005:
  Länk

   

  Anonymous Peter L skrev... (10 april, 2008 23:28) : 

  Mer intressant för småföretagarna är skarpa förslag som förändringar revisionsplikten och arbetsgivaravgiften.Det skulle göra skillnad mer än att behålla livrem och hängslen på.Dom verkliga småföretagarna som driver enmansföretag är dom företag som verkligen skulle behöva lättnader.Om varje sånt företag skulle anställa en person blev det många anställda.

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 april, 2008 14:02) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 april, 2008 15:22) : 

  9 av tio företagare är nöjda i Västmanland i vilket fall! SAP vet inte vad företag är!

  http://surabloggen.wordpress.com/

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 april, 2008 17:22) : 

  Roberth/"Surabloggen", skärp dig. Kom med vettiga motargument istället för löjligheter.

   

  kommentera