Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 14, 2008

  Jobbrapporter gynnar socialdemokraterna

  [UPPDATERAD] I dag presenterade socialdemokraterna en rapport baserad på rådslagsarbetet om jobb och företagande. I rapporten presenteras 124 förslag som bland annat innebär större trygghet för företagare och satsning på vuxenutbildning. Detta rapporterar DN, DN igen, TV4, Ekot och Expressen.

  Mona Sahlin uttrycker det som att förslagen inte innebär någon ny, ”men en fördjupad inriktning för socialdemokratin”.

  Flera av idéerna har framförts tidigare, som exempelvis en trygghetsgaranti som gör socialförsäkringarna mer likvärdiga dem som gäller för anställda, för att få fler att vilja ta steget till att bli företagare. Även förslagen för mer forskning i näringslivet och för att få fram mer riskkapital har nämnts förr.

  Det betyder dock inte att det är dåliga förslag – tvärtom. Rapporten är bra inte minst för att den tydligt visar att det inom socialdemokratin finns gott om idéer på jobbområdet.

  Och det kan behövas. Enligt den senaste Sifomätningen så har avståndet mellan regeringspartierna och oppositionen minskat på två månader från 19,4 till 13,5 procentenheter, till allansens fördel. Skillnaden mellan blocken är förvisso fortfarande stor, men klyftan minskar.

  Samtidigt får nu regeringen kritik från Riksrevisionen för att vara dålig på att beskriva effekterna av arbetsmarknadspolitiken. Det framgår av en ny rapport.

  Om nu s tänkt gå hårt fram i jobbfrågan – vilket känns rimligt – så har man med dagens rapporter fått god vind i ryggen.

  Andra skriver intressant om , , , .


  Kommentarer om "Jobbrapporter gynnar socialdemokraterna"

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 april, 2008 20:23) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera