Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, april 11, 2008

  Supporters i brist på medlemmar

  [UPPDATERAD] I veckan hölls en pressträff på det socialdemokratiska partihögkvarteret i Stockholm där man smygvisade en kommande kampanj på temat ”supporters”. Dagens Media kan berätta mer om innehållet.

  Idén med kampanjen är att få socialdemokratiska sympatisörer att ta steget från att vara väljare och/eller smygsossar till att faktiskt aktivera sig.

  För en tid sedan uttryckte Mona Sahlin i Göteborgs-Posten sin oro över sviktande medlemssiffror och spekulerade i vilka effekter en fortsatt negativ medlemsutveckling kunde få för ett parti med folkrörelseambitioner. Och hennes oro är förstås befogad. Om vi inte vill reduceras till en professionaliserad organisation vars ena uppgift är att vinna och behålla regeringsmakten så måste det till initiativ för att få fler människor att känna engagemang med socialdemokratin.

  Jag har själv länge förespråkat att s utvecklar former för aktivitet där inte partimedlemskap är ett krav: nätverk, e-post- och webbaserade diskussionsgrupper, öppna möten etc. Kanske kan den nya satsningen på att locka ”supporters” vara ett steg i rätt riktning.

  * * *

  PS: Här är filmen:


  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Supporters i brist på medlemmar"

   

  Blogger Jonas Ryberg skrev... (11 april, 2008 18:23) : 

  Klart vi behöver hitta nya former för medlemskap men frågan är om den här formuleringen är rätt. Kikade på materialet i veckan och det är inte så illa som jag först befarade men borde vi inte lyfta fram möjligheten till att vara med och bestämma framför att vara "supporter" till det som Mona Sahlin gör?

  Sen får vi väl alla också inse att en snygg kampanj inte löser problemen utan verksamhet nära människor, i bostadsområden och på arbetsplatser.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 april, 2008 15:21) : 

  Pinsamt pinsamare S. En politik som inte leder någonstans en partiledare som hellre fifflar än gör nått. Trötta medlemmar och ett ungdomsförbund som är galna bajskletare...
  Roberth Ström

  http://surabloggen.wordpress.com/

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 april, 2008 17:20) : 

  Jonas, självklart löser inte en sådan här kampanj alla problem. Men förhoppningsvis kan den få några till att ta steget till att bli aktiva partimedlemmar.

  Roberth, skärp dig. Det är ingen mänsklig rättighet att få skriva kommentarer här. Hyfsa debatt-tonen eller bered dig på att få kommentarer som denna raderade.

   

  kommentera