Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 22, 2008

  Inte så smart att nobba KU

  Svenska Dagbladet skriver i dag att den förra moderata statssekreteraren Ulrica Schenström ”avböjer förfrågan” om att komma till konstitutionsutskottet och svara på frågor om ansvaret för regeringens krishantering.

  Även Nyhetskanalen, Aftonbladet, Expressen och DN har plockat upp nyheten.

  Själv tycker jag att det gått lite inflation i KU-anmälningar. Redan under den förra s-regeringen tog den dåvarande borgerliga oppositionen till detta grepp i tid och otid för att markera missnöje gentemot socialdemokratiska statsråd. Nu när de borgerliga är i majoritet så agerar s-, v- och mp-oppositionen likadant. Med det sagt så kan nog just denna anmälan vara relevant; det är angeläget att reda ut Fredrik Reinfeldts eventuella ansvar för krishanteringen i regeringskansliet den kväll förra året då Ulrica Schenström formellt hade jour, under ett krogbesök med mycket alkohol.

  Däremot ska man komma ihåg att Schenström inte är skyldig att komma när KU kallar till utfrågning. KU:s opolitiske kanslichef Bertil Wennberg konstaterar dock att det är ”mycket ovanligt” att inte delta. Och utskottets ordförande, socialdemokraten Berit Andnor, säger att när det gäller statsråd och statssekreterare har det bara hänt en gång tidigare, och då var det dåvarande biträdande justitieminister Reidunn Laurén (”opolitiskt” statstråd i regeringen Bildt) som inte dök upp.

  Däremot är det, ur ett moderat strategiskt perspektiv, knappast särskilt smart att utebli. Detta riskerar att återigen bli en historia som kletar av sig på Fredrik Reinfeldt.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Inte så smart att nobba KU"

   

  Blogger Rommedahl skrev... (22 april, 2008 18:25) : 

  Vi har i Sverige överlag en slapp attityd vad gäller konstitutionella frågor. Dels på grund att vi har en rätt så släktstruken grundlag och att det är upp till politikerna själva att döma.

   

  Anonymous Peter L skrev... (25 april, 2008 23:02) : 

  Vad jag vet har Schenström erbjudit sig att besvara frågor skriftligt.Vilket jag tycker är tillräckligt,då behöver hon inte delta i ett spektakel där oppositionen bara är ute efter billiga poäng.

   

  kommentera