Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juli 16, 2008

  De borgerliga diskuterar FRA

  Inte bara i ungdomsförbunden och diverse motståndsfickor av de borgerliga partierna diskuteras FRA-frågan. Moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson kommenterar de sviktande opinionssiffrorna med att "Under perioden som har undersökts är det många stora, svåra frågor som har diskuterats".

  Förhoppningsvis menar han också internt i moderaterna. Henriksson har ju tidigare uppmanat tjänstemän i moderaterna att "inte delta i upprop, signa upp på Facebook-grupper eller på andra sätt aktivit opinionsbilda i en fråga där det finns ett tydligt beslut i riksdagsgruppen om en enhetlig partilinje", vilket först avslöjades på bloggen Fytne.nu och som sedan kommenterades av Henriksson själv. Bloggen Fytne (som för övrigt drivs av Fredrik Y Törn) påpekade då att den moderata partiledningen inte getts något mandat att agera som den gjort i FRA-frågan.

  I folkpartiet verkar det nu öppnas för en intern debatt. Åtminstone har man beslutat att tillsätta en referensgrupp för att arbeta vidare med hur partiet har hanterat FRA-frågan.

  Gruppen på sju personer (inklusive Camilla Lindberg - som röstade nej till lagen, Ullenhag själv, Birgitta Ohlsson, Olle Schmidt, Maria Wallhager, Cecilia Wigström och Allan Widman, riksdagsledamot) ska ge förslag på hur skyddet av den personliga integriteten kan stärkas vid signalspaning, och hur kontrollen av FRA:s verksamhet ska organiseras.

  Erik Ullenhag medger att FRA-frågan har skapat oro i partiet, men hoppas att referensgruppen med både ja- och nejsägare ska hitta en lösning.

  Jag har annars en lösning som jag inte ens tar konsultarvode för: erkänn att ni gjort ett misstag och riv upp lagen!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "De borgerliga diskuterar FRA"

   

  kommentera