Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juli 16, 2008

  Lobbyister är vi allihopa

  Jag ser att Peter Hultqvist på sin blogg kommenterat/svarat på den debattartikel som jag och Magnus Ljungkvist skrev i Expressen nyligen. Det är inte mer än rätt; han citerades ju i artikeln.

  Vi lär nog aldrig bli överens, Hultqvist och jag. Men han gör det lite väl lätt för sig när han skriver att "Det är inte idealism och en helhetssyn på samhället som driver fram viljan att satsa stora pengar på brochyrer, cd-skivor, seminarier, resor, studiebesök, middagar och gud vet vad". Det är lika enfaldigt som som när Göran Persson påstod att "Lobbyisterna arbetar inte för det nya. Lobbyisterna arbetar för det gamla. Framtidens lösningar har inga lobbyister. Det är gårdagens lösningar som har lobbyisterna. Framtidens lösningar - de bärs av övertygade människor som har ideal och värderingar."

  Och sedan började som bekant Persson jobba för JKL, men det är en annan historia.

  Missen både Hultqvist och Persson gör är att blunda för att de ideella krafter de ömmar för visst lobbar. Almedalsveckan var fylld av miljöorganisationer, fackförbund, kristna och muslimska samfund, människorättsivrare och många andra. Det de gör är att försöka påverka samhällsdebatten och samhället i stort. Och de gör det inte sällan med hjälp av brochyrer, cd-skivor, seminarier, resor, studiebesök, middagar och gud vet vad.

  Sedan kan man förstås tycka att detta är fel och att partierna borde ha ensamrätt på opinionsbildningen. Men då pratar vi inte längre om demokrati utan om något helt annat.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Lobbyister är vi allihopa"

   

  Anonymous Bengt O. skrev... (16 juli, 2008 09:24) : 

  Tja, behållningen av all denna diskussion blev väl huvudsakligen att man fick återuppliva bekantskapen med begreppet "armbågs lucka" hos Peter Hultqvist. En sådan försöker jag numera att hålla till svensk politik.

   

  Blogger Catti Ullström skrev... (16 juli, 2008 12:28) : 

  det kommer knappast som någon överaskning att jag, som burmautskottare, håller med. och man behöver faktiskt inte heller cd-skivor o ballonger för att lobba. på håll görs det helt utan pengar och på andra sätt, utav unga människor som gör det på sin fritid och som drivs av ideal och någon slaghs framtidstro. så det så.

  //catti

   

  kommentera