Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    onsdag, januari 14, 2009

    Krig och kris, debatt och twitter

    I dag, när den politiska rapporteringen kretsat kring den senaste varselvågen (mer om detta bland annat här, här och här) och partiledardebatten i riksdagen, så har Katrine Kielos debuterat som ledarskribent i Aftonbladet. Fokus låg på finansminister Anders Borg och vad det egentligen finns för politiskt innehåll bakom hans av många uppenbarligen uppskattade yttre.

    Formuleringar av det slaget handlar som bekant vanligtvis om kvinnor, som förefaller ha större krav på sig än manliga kollegor att visa att de har mer att komma med än ett fagert yttre. I den svenska politiken är det väl utöver Borg bara Thomas Bodström som blivit omskriven så mycket utifrån utseende och sexighet. Kielos artikel klär på ett elegant sätt av detta fenomen.

    Hon konstaterar vidare att finansminister Borg ”framställs som principfast, mycket för att han inte gör något”. Han håller igen med de ekonomiska stimulanserna av rädsla för att lämna bakom sig stora underskott. Denna rädsla anser Kielos ”är befogad, men i rådande läge problematisk” eftersom om inte tillräckligt görs så ökar arbetslösheten ytterligare, och då även underskotten.

    I dag slog de borgerliga partiledarna fast att de inte tänker ”slarva med ansvaret för Sveriges ekonomi” och att ”möjligheten att gå fram med ekonomiska satsningar ytterst begränsad”. Risken för fortsatt återhållsamhet förefaller med andra ord överhängande.

    Partiledardebatten
    gick annars i krigets och krisens tecken. Det talades mycket om Gaza, samt om finanskrisen och den jobbkris som sedan några månader slagit hårt mot Sverige med tusentals varsel, främst i industrin, som följd.

    Mona Sahlin kändes stabil och statsministermässig, till skillnad från Fredrik Reinfeldt som lät som en oppositionsledare. Övriga partiledarinsatser var som väntat. Inga överraskningar och inget imponerande.

    För oss som följer nyhetsflödet via Twitter var det intressant att se hur debatten kommenterades i realtid, vilket bland andra Johan Ulvenlöv och Johan Sjölander skriver mer om.

    Andra skriver intressant om , , .


    Kommentarer om "Krig och kris, debatt och twitter"

     

    kommentera