Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, februari 18, 2009

  Avlyssnade Sverigedemokrater

  Hösten 2008 skickade radioprogrammet Kaliber in en reporter i Sverigedemokraterna, 26-åriga Caroline Stenman, som utgav sig vilja engagera sig politiskt i partiet. Hon var utrustad med dold mikrofon, ibland också dold kamera.

  I januari avslöjades hon. Det skedde under sista kvällen på en konferensresa där både Sverigedemokraternas ungdomsförbund och partiledaren Jimmie Åkesson fanns med. Enligt uppgift blev reportern fråntagen väskan med kameran och personliga tillhörigheter. Händelsen har polisanmälts. Det misstänkta brottet är rån alternativt stöld.

  Expressen slog i går upp händelsen stort och återger bland annat vad som sägs på en inspelning när SR-reportern stängts in tillsammans med tre män från Sverigedemokraterna. En av dessa var partiets ungdomsförbunds ordförande som uppger att han trodde att reportern var en infiltratör från AFA.

  Till TT säger en företrädare för ungdomsförbundet att han har ”svårt att tro” att reportern dokumenterat ”några politiska diskussioner som skulle vara komprometterande”, men tillägger att ”när det handlar om 30 ungdomar som firar i tre dagar så är det så klart att alla inte är jättenyktra”.

  Enligt Kalibers producent var det bara en bråkdel av materialet som försvann när reportern blev av med videokameran. Och som Anna-Lena Lodenius skriver så kan arbetsmetoden med infiltration och dold mikrofon vara berättigad ”om verkligt graverande saker framkommer”, men det återstår att se.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Avlyssnade Sverigedemokrater"

   

  Anonymous Tobbe skrev... (18 februari, 2009 09:00) : 

  Om en organisation eller ett företag är utsatt för spionage, så måste man kunna beslagta spionutrustningen. I det här fallet så ville b l a Erik Almqvist se om det fanns någon sanning i ryktena om att hon spionerade på partiet. Märk väl, om man lyssnar på bandinspelningen från det påstådda rånet, så är det första Caroline säger till sin uppdragsgivare:

  ”dom har kommit på mig".

  Uttalandet ger inga signaler på att hon uppfattade situationen som ett rån, hon var bara upprörd över att hon hade ertappats med fingrarna i kakburken. Lägg därtill att hon aldrig uppger att hon arbetar som journalist anställd av SVT. Rånvinklingen är ett senare, men ganska smart, hopkok av SVT/SR journalisterna för att rädda situationen och ännu en gång kunna smutskasta Sverigedemokraterna. SVT (läs staten) är nu livrädda att deras halvårslånga infiltration blir ogiltigförklarad juridiskt och måste lämnas tillbaka, alternativt inte får/kan sändas. Det här är inget annat än statligt finansierad spionverksamhet, kamouflerat som journalistiskt ”wallraffande”. Syftet med spionaget är att krossa Sverigedemokraterna inför det kommande EU-valet den 7 juni i år. Vi kommer nog få se många underliga turer kring detta skeende framöver.

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 februari, 2009 09:19) : 

  ...och så var konspirationsteorierna igång. En journalist på Sveriges Radio jobbar förstås för staten. Sannolikt är det Fredrik Reinfeldt själv, i samråd med Mona Sahlin och ZOG, som beordrat detta krossande av Sverigedemokraterna. Och Elvis lever och har hälsan på Mars.

  /Mats

   

  Blogger Forestman skrev... (18 februari, 2009 10:51) : 

  Jojo, Tobbelito, när det är NI som drabbas går det bra att kaxa.

   

  Anonymous Dennis skrev... (18 februari, 2009 13:30) : 

  Jonas: "Och som Anna-Lena Lodenius skriver så kan arbetsmetoden med infiltration och dold mikrofon vara berättigad ”om verkligt graverande saker framkommer”, men det återstår att se."

  Är det verkligen ett bra kriterium för att avgöra om det är en berättigad metod? Vad som är graverande är förstås subjektivt. Det skulle göra att vissa av de där valstugeexemplen var berättigade, medan andra inte var det. Dessutom kan det förstås vara intressant även om det inte är något graverande som kommer fram. Om man genom wallraffande får reda på att sverigedemokraterna tänker föra en verklig intelligent politik så skulle det vara högst sensationellt och värt publicitet.

  Själv ser jag inga principiella problem med metoden, och tycker att sverigedemokraternas upprörda känslor är ganska charmiga.

   

  Blogger roberth skrev... (23 februari, 2009 22:29) : 

  Stasiradio när ska de granska bajskletarna i SSU?

   

  kommentera