Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, februari 18, 2009

  EU-kandidaterna synade

  Deltagandet i valet till Europaparlamentet i juni måste öka, anser EU-minister Cecilia Malmström. Hon vill inte se en repris av valet 2004 då bara 39 procent röstade.

  Samtidigt råder det mycket stor osäkerhet bland väljarna inför valet. Knappt hälften av de tillfrågade säger att de ska rösta, och av dem som säger att de ska rösta har inte 38 procent bestämt parti. Det visar en väljarundersökning som Statistiska Centralbyrån har gjort.

  Förtroendet för själva EU-samarbetet förefaller dock öka bland svenskarna. Visserligen säger fortfarande 42 procent att ”de inte är benägna att lita på EU”, men 50 procent av befolkningen säger sig göra det. EU-snittet är 47 procent. Bilden av svenskarna som de mest EU-negativa har alltså fått ytterligare en törn.

  Svenska Dagbladet har gjort en genomgång av valsedlarna och konstaterar att unga är kraftigt underrepresenterade bland toppkandidaterna i EU-valet. Endast fyra av 40 är under 30 år. Samtidigt siktar en lång rad politiker som passerat 60-årsstrecket på en plats i Bryssel och Strasbourg.

  Här följer SvD:s genomgång av valsedlarna partivis:

  Socialdemokraterna
  Moderaterna
  Kristdemokraterna
  Vänsterpartiet
  Junilistan
  Folkpartiet
  Miljöpartiet
  Centerpartiet

  Tidningen verkar dock inte granskat Feministiskt initiativs EU-kandidater. I dag är Fi representerat i Europaparlamentet genom en avhoppad folkpartist.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "EU-kandidaterna synade"

   

  Blogger Christoffer skrev... (20 februari, 2009 12:19) : 

  Vi ska inte glömma Piratpartiet heller (Ja, jag pratar i egen sak. men med tanke på hur mycket det rör sig med FRA,IPRED upphovsrätt mm så är PP relevanta)

  Här är länk till pp's lista. http://www.piratpartiet.se/kandidater_till_europaparlamentet och i de flesta fall länkar till deras bloggar. (Varning för mycket att läsa då många livebloggar från piratebay rättegången.)

   

  kommentera