Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, januari 04, 2006

  Cynism och kommunikationsmissar

  [UPPDATERAD] Flera medier rapporterar att beskedet om att tolv kolgruvearbetare hittats vid liv i Tallmansville, West Virginia, var falskt. 40 timmar efter att ett schakt på 80 meters djup i Sagogruvan kollapsat kom glädjebeskedet att tolv av de instängda gruvarbetarna hade hittats vid liv och "bara" en person omkommit. Ytterligare tre timmar senare kom nya uppgifter: siffrorna var omvända. Bara en av de tretton gruvarbetarna verkar ha överlevt.
  - Det blev en miss i kommunikationen. Den enda bekräftade överlevaren är Randall McCloy som nu förts till sjukhus med allvarliga skador. De andra elva gruvarbetarna som var kvar i gruvan har dödförklarats av läkare, säger nu gruvföretagets vd, Ben Hatfield.

  En "miss i kommunikationen". Så cyniskt beskriver alltså gruvföretagets vd den katastrof som drabbat de anhöriga i Tallmansville - två gånger. Medieträning är uppenbarligen inte allt. Medkänsla och vanlig hederlig mänsklighet vore nog också på sin plats.

  Stig-Björn Ljunggren har en annan infallsvinkel på detta.