Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, april 12, 2007

  Google visar vad diktatorer vill gömma

  Återigen visar det sig att kommunikationsrevolutionen gör det allt svårare för diktatorer att gömma sig och sina övergrepp. Den här gången är det Google Earth som i samarbete med Förintelsemuseet i Washington gör det lätt för vem som helst att göra sin egen bedömning av de systematiska övergrepp Sudans president Omar al-Bashir gör sig skyldig till mot civilbefolkningen i Darfur.

  Med Google Earth kan internetanvändare betrakta jorden ur ett satellitperspektiv och zooma in på de platser man är intresserad av. Nu har Google ökat upplösningen över Darfur och försett satellitbilderna över regionen med symboler för helt eller delvis nedbrända byar och flyktingläger.

  Symbolerna är klickbara och förmedlar torra fakta: Nattai: 106 av 106 byggnader förstörda, Namatala: 96 av 96 byggnader förstörda, Tongo: 1 416 av 1 466 byggnader förstörda. 1 600 angripna byar finns utmärkta på kartan och det går att med egna ögon se resterna av mer än 100 000 nedbrända hem, skolor, moskéer och andra byggnader.

  Hurra för ny teknik!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Google visar vad diktatorer vill gömma"

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 april, 2007 14:43) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 april, 2007 08:52) : 

  Bra iniativ av google. Sånt vill vi se mer av. Google har ju annars vikit sig lite när dom tex fixade en cencurerad version av sökmotorn för kina. Men dom verkar ju bättra sig nu.

   

  kommentera