Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, maj 07, 2007

  Medborgarjournalistik - hot eller möjlighet

  Journalistförbundets yrkesetiska nämnd, YEN, inbjuder till debatt den 14 maj kring så kallat användargenererat material. Man ställer sig bland annat frågan om ”en allt aktivare allmänhet och bloggare” är något som gynnar den journalistiska kvalitén eller riskerar att ”trötta ut oss som konsumenter”. Man undrar också hur insända bilder från mobiler, länkar till bloggare och kommentarer från läsare och tittare går ihop med de etiska spelreglerna.

  I panelen finns bland annat Rino Rotevatn (SVT, ordförande i YEN), Pnina Yavari Molin (GP, ledamot i YEN), Thomas Mattsson (vd för Expressen nya medier) samt Lotta Holmström (läsarredaktör och bloggansvarig på Aftonbladet).

  Själv hoppas jag att formuleringen ”bland annat” innebär att fler bloggare och representanter för medborgarjournalistik, eller “citizen journalism” som det kallas ute i vida världen, får ta plats i panelen. Annars riskerar samtalet bli väldigt journalistiskt insnöat.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Medborgarjournalistik - hot eller möjlighet"

   

  Blogger Lennart Regebro skrev... (07 maj, 2007 17:33) : 

  "Jordgubbar - hot eller efterätt" hade väl varit en ungefär lika bra diskussionfråga. :-)

   

  Blogger Mård skrev... (08 maj, 2007 15:50) : 

  Jag har svårt att se hur man skulle kunna ta det som hot? Aktiv publik är väl något vi alla önskar, och de som mot all förmodan blir mätta är nog redan det. Förstår jag J B. Thompson rätt är detta ett steg i rätt riktning, och också en nödvändighet för demokratin. Jag ser med spänd förväntan emot framtiden och hur man på bästa sätt ska lösa detta.

  /Märit

   

  kommentera