Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, september 24, 2007

  Bloggare, pr och medborgarjournalistik

  På måndag den 8 oktober arrangerar branschföreningen Svenska PR-företagen en pr-pub om medborgare som skapar en egen plattform i medierna. Man ställer frågan om journalisterna har tappat kontrollen över granskningen, och om pr-konsulterna hittat nya kanaler.

  I inbjudan konstateras att det inte bara är journalister som styr nyhetsflödet i dag. Medborgarjournalistiken tar allt större plats genom sociala medier; bloggar, vloggar, bildsajter etc. Hur jobbar pr-byråerna med den nya mediebilden, och hur lyckas journalisterna behålla kontrollen över sitt redaktionella material?

  Detta diskuteras av en namnkunnig panel, bestående av Staffan Sonning (f d Ekochef som just nu är ansvarig för Sveriges Radios kontakter med den nytillsatta public service-utredningen), Magnus Ljungkvist (s-bloggare och den första mottagaren av Nyhetspriset inom medborgarjournalistik), samt Brit Stakston (pr-konsult på JMW kommunikation, som ligger bakom en färsk undersökning kring hur svenskarna använder sociala medier och själva jobbar aktivt med pr på området).

  Moderator är Marie Söderqvist (krönikör och vice vd på analys- och trendföretaget United Minds).

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Bloggare, pr och medborgarjournalistik"

   

  kommentera