Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, november 11, 2007

  S-politik för företagare

  För dem som förlitat sig på annat än de traditionella mediernas bevakning av socialdemokraternas Framtidsdagar, kommer det inte som en överraskning att där avhandlats en del annat än frågan om betyg i skolan.

  Här har även diskuterats en ny socialdemokratisk jobbpolitik, och inom ramen för detta resonerats kring hur de trygghetssystem som finns – till exempel a-kassa, sjukförsäkring och föräldraförsäkring – ska ge bättre utväxling för små och medelstora företagare. Luciano Astudillo, som tillsammans med Thomas Östros ledar jobbrådslagsgruppens arbete, uppger att socialdemokraterna ska väcka liv i en nerlagd utredning om just företagare och trygghetssystemen.

  Detta har fått PJ Anders Linder på Svenska Dagbladets ledarblogg att varna för att regeringen riskerar att bli omsprungen: praktisk-politiskt och ideologiskt. Linder konstaterar att frågorna ligger hos Maud Olofsson, ”men det händer inte så mycket”.

  Först rycker Mona Sahlin åt sig initiativet i skolfrågorna från den tjurige Jan Björklund, sedan följer man upp med att återupprätta företagarvänligheten inom socialdemokratin när inte Maud Olofsson förmår att leverera. Inte illa pinkat av socialdemokratin på en helg. Det bådar gott för det fortsatta oppositionsarbetet.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "S-politik för företagare"

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 november, 2007 22:38) : 

  Jonas,
  Det är kanske inte din uppgift som kommentator att referera vad som hänt under Framtidsdagarna, men som du själv noterar; via vanliga media lär vi aldrig få veta vad som hände. Kan du göra en kort personlig sammanfattning?

  Lars

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 november, 2007 23:12) : 

  Ja just tjurige Björklund
  som sade att betygen i lågstadiet inte var förhandlingsbara. Politik är förhandlingsbar men inte religion. Har betygen blivit religion för Björklund?

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 november, 2007 23:42) : 

  enander.wordpress.com kommenterar detta inlägg.

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 november, 2007 23:59) : 

  Jonas skriver:

  Först rycker Mona Sahlin åt sig initiativet i skolfrågorna från den tjurige Jan Björklund, sedan följer man upp med att återupprätta företagarvänligheten inom socialdemokratin när inte Maud Olofsson förmår att leverera. Inte illa pinkat av socialdemokratin på en helg.

  Nu är du ju tillbaka i det där sossarna-är-bäst-i-världen-och-vårt-fina-parti-ska-vi-alltid-hylla-facket som vi är så glada att du brukar hålla dig ifrån. Trilla inte över kanten igen, det är mycket tråkigare när bloggen ser ut som en stominsändarmall från Ulvskogs kansli.

  Saken är ju den att ett inslag på Aktuellt och att toppa dn.se under fem timmar på en söndag inte räcker för att varken rycka åt sig något initiativ i skoldebatten eller återupprätta någon företagarvänlighet.

  Det handlar om systematisk omläggning av politiken, att trumma in frågorna under många år och utbilda medlemskåren.

  Vi kan göra ett bokslut om några år, jag är absolut inte tvärsäker att SAP kommer att lyckas, men inte heller att man misslyckas.

   

  Blogger Anne skrev... (12 november, 2007 09:42) : 

  Håller med. Tycker att Mona har börjat visa upp sin politiska klipskhet.
  Anne C

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 november, 2007 17:38) : 

  Visst trygghetssystemen kanske kan bli bättre för oss småföretagare men då blir det bara större kostnader och det är inte vad vi behöver. Vad som skulle hjälpa oss är lägre avgifter och ett annat system för redovisning.Nu redovisar vi i princip som stora företag och det blir dyrt för oss enmansföretag.Jag väntar fortfarande på ett förslag som förbättrar för oss småföretagare med upp till 5-10 anställda och det har inget parti kommit med ännu.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (13 november, 2007 00:13) : 

  Lars, knepigt att sammanfatta i den här formen - och jag var inte heller på plats hela tiden. Bäst bild får du förmodligen av att läsa rapporter från även de andra sossar som var på plats och bloggade.

  Robin, du behöver inte skriva kommentarer om det - det syns automatiskt i röd text under varje av mina blogginlägg om det finns länkar till det,

  Fredrik, nu känns du allt lite tjurig. Jag är sosse - face it. Och jag kommer emellanåt att berömma mitt parti här på bloggen när jag tycker att man gör bra saker, liksom jag dissar dem när jag tycker att man hamnar snett. Men självklart är deklarationer på ett möte inte detsamma som verklig politik. Dock signalerar det en inriktning. Och ville nu fp verkligen ha en bred och hållbar uppgörelse om skolan så borde Björklund kanske syna Sahlins utsträckta hand i stället för att fnysa.

   

  Blogger Anne skrev... (13 november, 2007 08:57) : 

  "Och ville nu fp verkligen ha en bred och hållbar uppgörelse om skolan så borde Björklund kanske syna Sahlins utsträckta hand i stället för att fnysa."

  Precis. Och nu framstår Majoren som den som inte vill ta ansvar för långsiktigt hållbara lösningar för skolan. Smart av Mona att genast sträcka ut handen och visa vem som är beredd att ödmjukt kompromissa/ompröva och vem som inte är det.

  Anne C

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 november, 2007 20:42) : 

  Kommer sossarna med ett förslag som går ut på att göra det frivilligt för småförteagare att vara med ( och betala ) till de sociala trygghetsnäten så vore det toppen.
  Utvidgar de dessutom detta till att gälla alla kommer jag rösta på dem nästa val.

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 november, 2007 19:04) : 

  Det börjar låta mer och mer som om det inte finns någon särskilt stor skilnad mellan sossarna och moderaterna. Fortsätter det så här så kan dom lika gärna bilda regering med varandra istället för att tro att det egentligen finns någon skillnad. I stort sätt så verkar ju vänstern redan trott att dom vunnit nästa val. Ska bli intressant att se om dom verkligen tar ifrån högern makten när Mona snarare tar dom närmare högern än dom någonsin varit förut.
  Tycker det är så jäkla korkat av vänstern att be sig som om dom vore i en regeringsställning. Björklund har varit ganska tydlig med att han är öppen för en diskussion. Men att han inte vill släppa tidiga skriftliga utvärderingar, som inte är detsamma som betyg. Sossarnas slentrianmässiga skyfflande från en klass till en annan klass måste upphöra. Är det inte viktigare att kunna något när man är klar med grundskolan. Efter sossarnas misslyckande så tycker man att dom skulle vara lite ödmjuka i frågan. Men det händer sällan att man ser sossar lära sig av sina misstag.

   

  kommentera