Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, februari 01, 2008

  Enad front mot övervakning

  En synnerligen oväntad – men i sammanhanget välkommen – kombination av aktörer: Timbro och Ordfront, bjuder in till ett folkbildande opinionsbildningsmöte om övervakning och kränkning av personlig integritet.

  I inbjudan konstateras att under början av 2000-så talet har i rasande takt många lagförslag som allvarligt inskränkt skyddet för den personliga integriteten tagits i Sverige och EU. Under 2008 ska ytterligare förslag tas, bland annat ett om att tillåta avlyssning av all telefon-, e-post-, sms- och faxtrafik över landets gränser.

  Vad betyder detta för våra grundläggande rättigheter och personliga integritet? Hur berörs den enskilda individen? Hur påverkas organisationer som arbetar med utsatta människor? Hur påverkas demokratiska grundpelare som källskydd och meddelarfrihet inom journalistik och medier? Och är alla dessa inskränkningar motiverade?

  Dessa och andra frågor diskuteras av Stefan Carlén (Ordfront), Maria Rankka (Timbro), Oscar Swartz (nätveteran och skribent) samt Alice Åström (vänsterpartiet samt ledamot av integritetsskyddskommittén) på tisdag den 12 februari kl. 17.00 på Debaser (Medborgarplatsen) i Stockholm. Anmälan via e-post till event@timbro.se senast den 7 februari.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Enad front mot övervakning"

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 februari, 2008 14:36) : 

  Och nu finns min rapport "Alternativ till Bodströmsamhället: Om kriget mot terroristerna, piraterna och pedofilerna" som en fri PDF att ladda ned.

   

  kommentera