Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 29, 2008

  Slutspurt i USA-valet

  [UPPDATERAD] Med mindre än en vecka kvar till presidentvalet i USA så kommer jag här på bloggen de närmaste dagarna fokusera allt mer på detta och ge lite tips som kan vara intressant för dem av er som liksom jag fascineras av amerikansk politik.

  De båda kandidaterna Barack Obama och John McCain satsar nu stort på att locka de sista osäkra väljarna. Enligt flera opinionsmätningar så har så många som drygt sex procent av väljarna ännu inte bestämt sig. Uttryckt på ett annat sätt så är det nu, uppger den välinformerade källan RealClearPolitics.com, 75 så kallade elektorsröster som fortfarande betraktas som osäkra. Samma källa ger Obama 306 och McCain 157 elektorsröster. Om detta står sig så är alltså valet avgjort och Barack Obama blir USA:s näste president.

  Nu i slutskedet av valkampanjen används alltmer tv-reklam för att övertyga väljarna, och samtidigt intensifieras smutskastningen och de negativa attacker mellan presidentkandidaterna. Svenska Dagbladet tipsar om ett gäng YouTube-klipp som visar hur så kallad negative campaigning har sett ut genom åren. Det här är en av mina personliga favoriter:  * * *

  PS: Jag måste bara få sprida några roliga spaningar från Aftonbladets Per Bjurman och s-bloggaren Johan Ulvenlöv.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Slutspurt i USA-valet"

   

  kommentera