Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, februari 23, 2009

  Exit Nuder

  [UPPDATERAD] Flera medier rapporterar nu på morgonen att Pär Nuder lämnar riksdagen. Han kommer dock att sitta kvar i partiets högsta ledning, verkställande utskottet – oklart med vilket mandat, tills kongressen i höst. Nuder sägs däremot inte kandidera till riksdagen i valet 2010.

  Beslutet är inte direkt överraskande. Redan när Mona Sahlin för drygt ett år sedan beslöt att byta ut honom som ekonomisk talesman meddelade Nuder syrligt att han såg fram mot att framförallt betrakta politiken från riksdagens ”gubbhylla” i fortsättningen. Den typen av övningar bör man nog dock sköta utanför riksdagen snarare än att uppehålla plats i den.

  I vilket fall som helst bör Pär Nuders besked, om det nu stämmer, göra slut på spekulationerna som förts fram här och var om att han övervägt att utmana Mona Sahlin som partiledare. För att det ens skulle vara möjligt så hade han rimligen behövt sitta i riksdagen.

  * * *

  PS: Pär Nuder tar nu själv till orda och bekräftar i DN att han lämnar riksdagen och inte kandiderar 2010. Det blir för övrigt Jan Emanuel Johansson, som i tidningen benämns ”Jan Emanuelsson – Robinson-Janne”, som nu träder in som ersättare för Nuder i riksdagen. Johansson satt i riksdagen under förra mandatperioden och har nyligen ersatt Maryam Yazdanfar under hennes föräldraledighet.

  Pär Nuder uppger också att hans avhopp inte har något med hans relation till Mona Sahlin att göra. ”Det här har inga politiska eller personliga undertoner”, säger han till tidningen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Exit Nuder"

   

  Blogger Ottoleplusbeau and Svantebante- skrev... (23 februari, 2009 08:23) : 

  Och vem-ärligt talat-sörjer Nuder? Kan knappast vara någon inom partiet, och utanför är man väl bara nöjda med att de rensar ut (teknokraten N utan feeling för människor och mänskliga känslor).
  Ottobähllåsvantebante

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 februari, 2009 08:48) : 

  1) Presentera dig på allvar om du vill skriva här. Anonyma kommentarer är inte tillåtna. Inte heller nonsenspseudonymer.

  2) Det finns nog en hel del socialdemokrater som kommer att sakna Pär Nuder. Han har trots allt gjort stora politiska insatser - och hans humanism behöver man nog inte betvivla. Läs gärna hans bok Stolt men inte nöjd.

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 februari, 2009 08:57) : 

  När Pär Nuder tillsatte ansvarskommittén väckte det stora förväntningar hos mig. Här framträdde kanske vår tids Axel Oxenstierna. Nu skulle den statliga organisationen ses över. Hur skulle ansvaret fördelas mellan regeringskansliet och myndigheterna? Hur skulle uppföljningen se ut? Hur skulle ansvaret för tillsynen organiseras? Skulle länsstyrelserna ha en enhetlig roll för all tillsyn? Skulle sanktionerna i alla lagar om tillsyn harmoniseras? Dessutom tillsatte Nuder en utredning om lagprövning/författningsdomstol och en annan om valsystemet.

  Jag kände att han tog ett ordentligt grepp och hade chans att gå till historien. Sedan lämnar han allt detta spännande för att ägna sig åt budgethanteringen i Finansdepartementet. Helt obegripligt!

  När han hade chansen att göra något bestående av värde för landet. Det är djupt tragiskt att Nuder inte ville ägna sig åt det han var bra på, utan ständigt hade andra ambitioner. Hans insatser i utrikespolitiken och i den ekononiska politiken drar ner slutbetyget väsentligt.

  Och så blir Nuder en illustration till Kjell-Olof Feldts motto: Det är inte på de goda avsikterna, utan på resultatet man blir dömd.

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 februari, 2009 09:53) : 

  Jag kommer definitivt att sakna Nuder!

   

  Blogger Fritt ur hjärtat skrev... (23 februari, 2009 20:13) : 

  Håller med Christina! Kommer att sakna Nuder, han behövs. Alla behövs. Motpoler är inte endast av ondo de behövs för framtidsarbetet.
  Simone

   

  Blogger Unknown skrev... (24 februari, 2009 15:39) : 

  Trist. En av riksdagens mycket goda socialdemokratiska talare går till historien!

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 februari, 2009 16:57) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (24 februari, 2009 19:42) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 februari, 2009 21:42) : 

  Hoppas han blir kallad till FN för att göra om det till en mer funktionsduglig organisation .-)
  Hur som helst önskar jag honom många intressanta nya arbetsuppgifter.

   

  kommentera