Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, februari 24, 2009

  Föredettingars VU?

  Statsvetaren och s-debattören Stig-Björn Ljunggren ställer en relevant fråga apropå Pär Nuders beslut att sitta kvar i socialdemokraternas VU även efter att han lämnar riksdagen. ”Det finns ingen koppling mellan riksdagsuppdraget och uppdraget i partiet”, enligt Nuder.

  Ljunggren listar VU:ts ordinarie ledamöter:
  Mona Sahlin, partiledare
  Thomas Östros, ekonomisk talesperson och i praktiken nr 2 i partiet
  Wanja Lundby-Wedin, LO-ordförande och främste representant för den ”andra” rörelsegrenen
  Elvy Söderström, borgmästare i Ö-vik och lokalt politiskt orakel
  Marita Ulvskog, partisekreterare och på väg bort
  Pär Nuder, på väg bort ur den politiska hetluften
  Bosse Ringholm, borta ur den politiska hetluften

  När man ser den uppställningen så känns Ljunggrens undring om inte de ordinarie ledamöternas grupp ”borde luftas lite” ytterst relevant. Han konstaterar också att det är en konstig ordning att samla på sig så många föredettingar.

  Jag kan bara instämma. Flera i gruppen sitter kvar på gamla meriter och borde rimligen bytas ut i samband med kongressen i höst.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Föredettingars VU?"

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 februari, 2009 13:43) : 

  Även om jag håller med dig i sak om att flera föredettingar borde avgå, så tror jag att det är bra att det sitter kvar till kongressen. Eftersom S sällan eller aldrig sparkar någon från ett uppdrag (annat än om de gjort sig obekväm för ledningen) så skulle den som blir fyllnadsvald få sitta kvar på livstid.

  Demokratin inom partiet mår bättre av att kongressen utser VU-ledamöterna än att det görs av gruppen för inbördes beundran. Partieledarens makt förefaller redan för oinskränkt när ingen i ledande ställning vågar gå emot ledningen i dumheter som att sälja ut frihetstanken och integriteten.

  Bäst vore dock att byta ut Mona då hon inte ägnar sig åt opposition utan bara stödjer regeringen medan hon leker mobbning med sina blivande regeringskollegor. Varför var S tyst till en vecka efter riksdagsbeslutet om FRA? Varför stödjer S privatiseringen av polisens arbete (IPRED)? Det är inte förenligt med de ideer som fanns i det parti jag en gång var medlem i.

   

  Blogger roberth skrev... (25 februari, 2009 08:44) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 februari, 2009 17:41) : 

  Jag borde väl tillägga att jag däremot inte delar övriga rörs uppfattning om att föredettingarna ska hålla sig borta från politiken helt och hållet och på sin höjd ge en intervju till AiP på högtidsdagar samt hålla 1-majtal på mindre orter. De bör utnyttjas mycket mer, inte sättas på någon jävla hylla. Och Nuder, utan honom klarar sig inte partiet, Nuderianerna växer inte på träd.

   

  kommentera