Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 13, 2005

  Allt tuffare för Billström

  I dag skriver sex kvinnor med "olika typer av förtroendeuppdrag för socialdemokratiska partiet i Stockholm" på DN Debatt att "under den senaste tiden har en annan Annika [Billström] än den vi trodde oss känna skymtat fram", samt att de undertecknade "fått se en person som med skickligt placerade medieutspel ifrågasätter partikamrater och medarbetare". Och redan i går sa den socialdemokratiske kommunfullmäktigeledamoten Håkan Wahlén i DN att "det är katastrofalt för partiet om Annika Billström blir kvar". Wahlén sa enligt DN också att om hon sitter kvar "blir det långvariga motsättningar, och det är bättre att klara ut det här före sommaren".

  Jag har tidigare skrivit om konflikterna i Stockholms stadshus och Stockholms arbetarekommun (bl a här, här och här). Också andra, som t ex Magnus Ljungkvist, har skrivit om den här trista historien förr. Och även om jag definitivt håller på Annika Billström så verkar det nu som förtroendet för henne inom såväl stadshuset som arbetarekommunen är uttömt. Jag har väldigt svårt att se hur hon ska klara av att sitta kvar under rådande omständigheter. Jag har också väldigt svårt att se hur socialdemokratin ska klara av att behålla makten i Stockholm efter valet 2006.


  Kommentarer om "Allt tuffare för Billström"

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 maj, 2005 20:10) : 

  Vi socialdemokrater har faktiskt fått den av borgerligheten ärvda budgetunderskottet i balans både i kommunen cch landsting!
  Det var ett gesällprov som heter duga.

  Det har tagit tid, krävt uppkavlade ärmar och många tuffa beslut. Trots lokalutrymmesproblem har vi pressat fram dagisplatser-även om det har tagit tid, samtidigt som baby booemn har slagit till.

  Vi är stolta, men långtifrån nöjda.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (14 maj, 2005 10:45) : 

  Jo, visst. Men det politiska minnet är kort. Och det är mediernas rapportering av vad som nu sker som blir sanningen för väljarna, sant eller inte. Det väljarna lär minnas av saocialdemokratins tid vid makten i Stockholms stadshus är nog tyvärr snarare de nu pågående bråken, än balanserandet av det ärvda budgetunderskottet.

   

  Anonymous Vera Dettmann skrev... (16 maj, 2005 10:02) : 

  Svårt att vara profet i sin hemstad... I senaste nr av tidskriften Time (16/05) läser man på omslaget: "Meet the Mayors Across Europe, smart big city bosses are bringing new version to urban life". Halva sidan upptas av dessa fem smarta bossar i London, Paris, Berlin, Rom och...
  Stockholm! Plus en stort uppslagen artikel om var och en inuti tidningen. Det är väl ändå ngnting för Billström att trösta sig med, i dessa de yttersta dagar.

   

  Allt tuffare för Billström'">kommentera