Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 05, 2005

  Vad andra skriver

  En nackdel med att springa mellan seminarier, pressträffar och mingel – samt däremellan även hinna med att blogga, och i förekommande fall göra sitt jobb - är att man missar att hänga med i mediebevakningen. Nu på morgonen har jag som hastigast ögnat några dagstidningar samt tittat på SVT:s sajt hur inslaget med mig och Anna Kinberg Batra i går blev. Kolla gärna själv. Tyvärr är inslaget inte ett eget klipp, utan man måste titta på hela måndagens Studio 24 – alternativt snabbspola fram till c:a 34:24.

  Inte oväntat domineras tidningarnas Almedalsrapportering i dag av spekulationer om Kulturpartiet. Expressen hänvisar till "interna dokument" som sägs visa att "statligt finansierade Riksteatern arrangerat bluffen" som enligt Expressens källor "har kostat skattebetalarna hundratusentals kronor". Såväl Aftonbladet som DN lutar ännu åt att partiet verkligen är ett seriöst försök att ta sig in i riksdagen.

  På morgonen har jag också kollat in vad andra bloggare skrivit om Almedalsveckan hitintills. Lena Dahlström skriver om SSU:s seminarium "Är rättvisan blind?" och konstaterar att SSU borde ha meddelat att även Carin Götblad (länspolismästare, Stockholm), Lena Svenaeus (chefsjurist, Akademikerförbundet SSR) och Anders Carlberg (Fryshuset) skulle vara deltagare - och inte "bara" Thomas Bodström och Ardalan Shekarabi - så hade det nog blivit kö in till föreläsningssalen.

  Dico på "Rättvis och balanserad" skriver om Timbroseminariet "Myndigheternas opinionsbildning" och påpekar att Timbro själva är finansierade av Svenskt Näringsliv där en rad statliga bolag - som Vattenfall, Telia och andra - står för kulorna. "Är det inte lite väl mycket kasta sten i vattenglas att då angripa myndigheter för opinionsbildning med offentliga pengar", undrar Dico.

  "Sömnlösa nätter" skriver om Kulturpartiet och undrar vem som kan tänkas vara Kulturpartiets målgrupp när det gäller väljare: "Unga tjejer som ær med i Vår Teater samt lite mosstorpare och gamla 68-or som drømmer om FNL-demonstrationer på Sveavægen?".

  Stig-Björn Ljunggren berättar om en debatt han modererat mellan Skattebetalarnas Robert Gidehag, Timbros Cecilia Stegö å ena sidan och å den andra (s)-webredaktören Eric Sundström och den politiska sekreteraren på Byggnads, Kristina Mårtensson. Stikkan tycker att skattesänkarlinjen "har ett par starka argument". Eftersom globalisering och demografi utmanar de nationella socialförsäkringssystemen måste det löna sig "att kliva ur sängen och gå till jobbet". Men han skriver också att även försvararna av systemet har ett par starka argument: "Dels har välfärdsstaten överlevt alla undergångsprofetior om att skattetaket är passerat. Dels kommer de kronor vi slipper betala till staten att ätas upp av andra privata försäkringsaktörer om skatten sänks. Det som blir över till chips och nya trädgårdsmöbler är lika oavsett modell."


  Kommentarer om "Vad andra skriver"

   

  Anonymous Lena skrev... (06 juli, 2005 01:59) : 

  Hmmm, jag måste nog tänka mig för hur jag uttrycker mig. Jag menade inte "bara" utan snarast "endast".
  (Bloggandet är lite läskigt, men det är även det som är en fördel. Att träna sig på att skriva och sen våga visa upp det.)
  Har fått reda på att de andra tillkom sent i programmet.
  Som gammal SSU ombudsman tyckte jag det var jätteroligt att seminariet drog fullt hus.

  Precis sett dig på TV, du gjorde mycket bra ifrån dig!

  Hälsar
  Lena

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 juli, 2005 10:44) : 

  Tack för det!

   

  Vad andra skriver'">kommentera