Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, augusti 03, 2005

  Aftonbladet och terrorismen

  [UPPDATERAD] På sin blogg skriver Helle Klein om "Aftonbladets briljanta kulturjournalist Åsa Linderborg" som på radio diskuterat "det pågående terrorkriget" med jusititeminister Thomas Bodström. Klein försvarar Linderborgs kritik mot de åtgärder som nu vidtas i en rad länder för att hindra terrorism och annan brottslighet, men utan att nämna den artikel i SvD där Åsa Linderborg och Erik Wijk skrev att det som sker är "en rad inskränkningar i demokratin" motiverade av "kortsiktig jakt på opinionssiffror". Vad Helle Klein inte heller nämner är att hennes egen tidning i högsta grad bidrar till att blåsa upp människors rädsla för terrorism till absurda nivåer (exempel: "Här är terrorns mål - i Sverige"), vilket förstås bidrar till krav om politiska insatser liknande dem Klein och Linderborg kritiserar.

  Jag har nu lyssnat på radioinslaget Helle Klein refererar till. I det säger "Aftonbladets briljanta kulturjournalist" Åsa Linderborg bland annat: "Snart finns det inga så kallade västerländska värderingar kvar att försvara. Det har Thomas Bodström perforerat alldeles på egen hand." samt: "Terroristerna vill inte åt det västerländska samhället och vår demokrati utan de vill att USA och Israel ska sluta ockupera länder helt enkelt."


  Kommentarer om "Aftonbladet och terrorismen"

   

  Anonymous globaljuggler skrev... (03 augusti, 2005 14:12) : 

  Linderborgs åsikt var intressant:

  "Terroristerna vill inte åt det västerländska samhället och vår demokrati utan de vill att USA och Israel ska sluta ockupera länder helt enkelt."

  Är det därför som man spränger muslimer i Egypten till döds för att USA ska sluta ockupera länder?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (03 augusti, 2005 14:16) : 

  Högst relevant fråga. Men Åsa Linderborg har heller aldrig tidigare visat några tecken på låta sin argumentation hänga ihop logiskt...

   

  Anonymous Anonym skrev... (03 augusti, 2005 15:20) : 

  Vilket land ockuperas av Israel? (kom inte och säg "Palestina" för det har aldrig funnits, Israel erövrade ju som bekant Västbanken från Jordanien och Gaza från Egypten).

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (04 augusti, 2005 08:13) : 

  Anonym: jag svarar nog ändå Palestina, men det var nu knappast poängen med det jag skrev. Som torde framgå så valde jag att citera Åsa Linderborg mest för att visa på hennes bisarra sätt att resonera.

   

  Anonymous Anonym skrev... (05 augusti, 2005 00:27) : 

  Bra inlägg Jonas!
  Helle Klein är en lika god pajas som Åsa Linderborg, men farligare.

  Fler sådana här punktmarkeringar, och gärna tydligare personligt ställningstagande!

  Detta är ingen höger-vänsterfråga, utan en fråga om försvaret av demokratin!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 augusti, 2005 16:39) : 

  Tack för det. Jag tycker dock definitivt inte att Helle Klein är någon "pajas" - tvärtom gör hon väldigt ofta kloka och genomtänkta analyser. Och jag delar hennes oro över konsekvenserna av ökad övervakning av den digitala kommunikationen. Däremot tycker jag det är tråkigt och märkligt att hon stöder Åsa Linderborg som så gott som aldrig har rätt om något överhuvudtaget... Försvaret av demokratin är oerhört viktig, men det får inte ske på beskostnad av att undergräva demokratin.

   

  Aftonbladet och terrorismen'">kommentera