Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 23, 2005

  Bra om porrpanik

  I en signerad ledare i DN i dag skriver Malin Siwe om hur stora delar av det offentliga Sverige har porrpanik. Siwe exemplifierar med att över hundra kommuner har följt Roks maning och kräver "porrfria hotell" (något jag tidigare skrivit om här). Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog är inte oväntat med i drevet och hoppas att partikongressen ska besluta att alla offentliga tjänste-övernattningar ska ske på hotell där det inte går att få in pornografi i teveapparaten.

  Men Siwe påpekar också den korkade dubbelmoralen i resonemanget om "porrfria hotell": "Det är enklare att gå hem till hotellrummet, koppla upp den bärbara datorn mot det trådlösa nätverket eller sätta kabeln i väggen och surfa till sajten med bäst utbud".

  Malin Siwe skriver också om ett av de argument för så kallade porrfria hotell som brukar användas är att hotellpersonalen trakasseras av gäster "som hämtat inspiration" från filmerna. Men detta beror, skriver Siwe, snarare på att "de tittat för djupt glaset än i teven". Ändå ingen kräver alkoholfria hotell. Eller förbud mot bredband på rummet.

  Också Magnus Ljungkvist skriver om det här. Han anser dock att det faktum att över 100 kommuner beslutat sig för att inte boka hotellrum på etablissemang som visar porr "sänder en viktig signal" då porr inte är "en accepterad företeelse i den skattefinansierade sektorn".


  Kommentarer om "Bra om porrpanik"

   

  Blogger Lisa Falk skrev... (23 september, 2005 15:59) : 

  Men är det inte lite långsökt att jämföra att hotellen erbjuder porr med att porr finns på internet? Läs gärna min kommentar på min blogg.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 september, 2005 16:30) : 

  Inte så värst långsökt tycker jag. Om det är nu porrkonsumtion under tiden man bor på hotell, betalt med skattemedel, som är är problemet så borde väl tillgång till ocensurerat internet vara minst lika illa som tillgången till porrfilm? Och vill man kan man förstås dra parallellen ännu längre: ska man verkligen få läsa sin medhavda porrtidning på hotellrummet? Vem vet vilka perversa idéer man då kan få i huvudet?

   

  Blogger deep|ed skrev... (24 september, 2005 11:40) : 

  För att inte tala om sexfientligheten per definition som manifesteras av rop på konstcensur av den konst som hängts på Borlänge bibliotek.

   

  Anonymous Fredrik skrev... (26 september, 2005 16:17) : 

  Bra skrivet både Jonas och Malin S som jag normalt har svårt för, porrfria hotell är lika verkningsfullt som att ha för höga alkoholskatter, det används ändå fast med annan källa och det finns ingen anledning att tro att porrsurfandet skulle vara mindre på hotell än i övrigt vilket tydligt visar att det är mer än attitydfråga och då är symbolförbud bara verkningslösa.

   

  Anonymous annika b skrev... (26 september, 2005 18:16) : 

  Hotell som lockar kunder med porr på rummen är förstås en sorts hallickar, och det kan inte vara kul att vara rumsuppassning på hotell där mer eller mindre dyngraka gubbar ligger och tittar på porr.

  Borlänge: Helt OK med sex på tavlor, men som i alla andra fall ska man inte trycka sitt eget sex på folk (t ex hänga upp jättebilder av oralsex för folk som kommer för att låna en bok). och precis som det är hänsynslöst mot ungar att ha sex rakt framför ögonen på dem, så är det hänsynslöst att hänga vuxensextavlor där de är. Inte det minsta fritt och radikalt, bara punchgubbeinskränkt.

   

  Anonymous Lasse skrev... (28 september, 2005 14:36) : 

  Annika b:
  Precis på pricken..

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 april, 2006 10:49) : 

  Vill man bo porrfritt är det väl bara att stänga av TVn eller byta kanal? använder du inte betalTVn så slipper du betala för den. Porr finns i varenda Videobutik och jag har inte hört någon kräva "porrfria" videobutiker.

  Att det är jobbigt för rumsuppassarna med dyngraka gäster förstår jag men dyngraka gäster är odrägliga oavsett om dom tittar på porrfilm eller ej. Där är det Alkoholen som är det stora problemet, inte valet av kanal på TVn och jag har inte hört någon kräva "alkoholfria hotell".

   

  Bra om porrpanik'">kommentera