Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 23, 2005

  Tröttsam kvällstidningsvinkel

  [UPPDATERAD] Återigen försöker man från kvällstidningshåll skandalisera det faktum att politiken är en ganska liten värld där de flesta känner varandra på ett eller annat sätt. Inte helt olikt till exempel Stockholms medievärld. Nu är det Expressen som blåser upp det faktum att folkhälsominister Morgan Johansson anställer Annika Nilsson som ny statssekreterare, med vinklingen att hon är hans gamla flickvän. Vilket förvisso är helt sant. För tolv år sedan. Och i dag har de båda egna familjer. Att Annika Nilsson är riksdagsledamot sedan 1994, vice ordförande och gruppledare för socialdemokraterna i kulturutskottet, samt lett flera statliga utredningar, det tycker tydligen inte Expressen är intressant i sammanhanget. Att hon även är vice ordförande i riksorganisationen Folkets hus och parker, sitter i styrelsen för Teracom AB och i styrelsen för Förvaltningsstiftelsen för public service, samt är ordförande i expertgruppen för miljöstudier, är inte heller relevant. Hennes tidigare förhållande är det som räknas. Man kan också med fog ställa sig frågan om det faktum att man haft ihop det med en person för ganska många år sedan ska diskvalificera en från jobb i dennes närhet för evig framtid? Moget, Expressen.

  Det faktum att det är Niklas Svensson som skrivit artikeln i Expressen tillför historien ytterligare en pikant dimension. Svenssons fru är nämligen nyhetschef på tidningen. Vän av ordning frågar sig då om han, i linje med Expressens konspirationsteorier, knullade sig till jobbet?


  Kommentarer om "Tröttsam kvällstidningsvinkel"

   

  Blogger Bengt skrev... (23 september, 2005 09:04) : 

  Vad bra att du tar upp det här med politiker i olika styrelser. Är det bra att politiker sitter med i olika styrelser som gör att de kan vara partiska i olika beslut?

   

  Anonymous Patrick skrev... (23 september, 2005 15:17) : 

  Det beror ju på vilka styrelser och i vilken egenskap man sitter där.

   

  Blogger Eric Sundström skrev... (23 september, 2005 16:11) : 

  Niklas Svenssons-vinkeln var det första jag tänkte på när jag såg att det var han som skrev artikeln. Vidare: Undra om storyn hade varit lika angelägen för Expressen om Annika Nilsson var statsråd, och Morgan fick jobb hos henne?

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (23 september, 2005 18:25) : 

  Och jag som trodde att Niklas Svensson var en pseudonym :(

   

  Blogger Niklas Svensson skrev... (17 november, 2005 14:09) : 

  Min hustru anställdes förvisso som nyhetsreporter fem år efter att jag började på Expressen... Men, men...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 november, 2005 14:46) : 

  Nu ska du inte komma här och förstöra en bra story med irelevanta fakta ;-)

   

  Tröttsam kvällstidningsvinkel'">kommentera