Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 30, 2005

  Intressant nyansering

  Jag har tidigare tipsat om Andreas Bengtssons härligt okritiska bloggande från USA ("ett land som är byggt på mina ideal och värderingar"). I dag skriver en annan Andreas, Bergh, en väldigt nyanserad kommentar om fattigdom i USA och Sverige. Doktor Andreas är välfärdsforskare och får nog anses som hyfsat insatt i vad han snackar om...


  Kommentarer om "Intressant nyansering"

   

  Blogger Wille skrev... (30 september, 2005 15:56) : 

  Utan att ha läst någon av bloggarna, borde inte rimligtvis en person som lever i ett land ha lite större auktoritet att uttala sig om hur det är på riktigt, än en kille som läser torra avhandlingar och följer europeisk media en halv värld bort?

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (30 september, 2005 17:49) : 

  Ingenting för en gammal gubbe; myrskrift och grå bakgrund...

  Vill han bli läst?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 september, 2005 22:34) : 

  Wille: du skulle kunna ha en poäng, men jag tror ändå att du bör läsa vad de skriver.

  Göran: ja, jag vet - det är hopplöst fult och svårläsligt. Han påstår dessutom att han valt Microsofts blogglösning för att vara "alternativ". Vad ska man säga?

   

  Blogger Magnus Andersson skrev... (30 september, 2005 23:43) : 

  Wille: Läste och håller med Jonas. Inlägget var nyanserat och med en i grunden odogmatisk ton.

  Dock tror jag att Sveriges fattigdomsproblem i jämförelse med USA även består i hög arbetslöshet; att bo stort centralt i städer genom att ha kontakter är ju ett pinsamt argument för de allra flesta och i synnerhet "de utsatta"; som jag och miljoner andra förortsboende ("de utsatta" inom citationstecken, eftersom jag trots att jag inser att det verkligen finns en stor grupp utsatta genom svensk politik inte vill ha ett uns av politik som i första hand bygger på att kompensera utsatta grupper!).

  Hur många procent av dem som bor i städer bor egentligen både stort och centralt? Om det är hälften, är kontakter, timing och tur en rättvis väg till gunstligt boende?

  Eller är det ett korrupt system?!

   

  Anonymous Dennis skrev... (01 oktober, 2005 12:16) : 

  Jag kanske är lite väl mycket part i målet, men jag är inte så säker på att man har så stor fördel av att bo i ett land för att kommentera det. Att få reda på nyheter och leta information är inte så svårt numera, särskilt inte när det gäller öppna länder som USA.

  Det kan förstås bli problem med nyanserna, och där kan det vara en fördel att bo i landet som det handlar om. Men inte med nödvändighet, eftersom det förekommer kulturella skillnader mellan olika landsdelar som kan spela en avgörande roll. Och då finns det en risk att man extrapolerar utifrån bilden där man bor.

   

  Intressant nyansering'">kommentera