Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, september 10, 2005

  Promenad i Stockholm för amnseti

  Så tog jag farväl av sommaren genom att promenera genom Stockholmsstad tillsammans med flyktingamnesti2005. Vi var väl ungefär 3000 personer och stämningen var hög och Stockholm vackert. Ovanligt många med invandrarbakgrund hade mobiliserats också vilket naturligtvis var kul.

  Det är verkligen på tiden att de många utsatta flyktingar som gömmer sig för att slippa utvisas får en chans till ett vettigt liv. Ingen väljer att leva illegalt om det finns realistiska alternativ.

  Förövrigt har jag ännu inte förstått varför vissa argumenterar för att kriminella invandrare inte ska ha rätt att stanna. På vilket sätt är det bättre dumpa brottslingar i andra länder, i länder som ofta saknar en ordentligt fungerande rättsapparat? På vilket sätt är det bättre att icke-svenskar utsätts för brottslighet?

  Det här var nog mitt sista inlägg på PromeMorian. Det har varit kul men nu är det dags att återvända hem till min egen blogg. Tack till er som tog sig tid att läsa och tack till Morianen för förtroendet.

  På återseende – Jonas, output.nu


  Kommentarer om "Promenad i Stockholm för amnseti"

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 september, 2005 21:33) : 

  Ja, det är ju en intressant tanke. Att ickesvenskar hellre ska bli brottsoffer HÄR än i sitt hemland, där de åtminstone kan språket och vet hur det fungerar...

   

  Blogger Prao-Morian output.nu skrev... (11 september, 2005 09:45) : 

  ? Jag tror inte riktigt att jag följde med där. Ska vi utvisa brottsoffren nu?

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (11 september, 2005 10:54) : 

  Moren har gjort sin plikt, moren kan gå!

  (inte kommentar till ovan)

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 september, 2005 12:31) : 

  Nä, de kriminella. Så att färre, både ickesvenskar och svenskar, blir brottsoffer.

   

  Blogger vinterbadaren skrev... (11 september, 2005 16:20) : 

  500 personer på Sergels Torg enl TT--hur många gick när glappkäften Maria Wetterstrand började pladdra är okänt--Imponerande uppslutning i en miljonstad--inte alltid lätt att vara aktivist när man har folkviljan emot sig--hohohoho!!!

   

  Blogger Prao-Morian output.nu skrev... (12 september, 2005 09:16) : 

  Antalet demonstranter åg någonstans mellan 2000-3000.

  anonymous: så du menar att kriminella som blir utvisade slutar begå brott?

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 september, 2005 09:24) : 

  2000-3000 tusen??? Inte mer??? Det är inte mycket för en sådan stor stad. Det bara bevisar vilket litet stöd har amnesti bland det svenska folket.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 september, 2005 14:45) : 

  prao. Du menar att vi ska "ta hand om" kriminella människor från andra länder? Varför? Intressant att du inte tror de slutar begå brott om de blir utvisade. Då gör de således inte det om de är kvar heller. Alltså: Utvisa dem. De får begå sina brott i sina hemländer. Sverige kan inte ta ansvar för alla människor i hela världen. Särskilt inte dem som bara kostar och inte bidrar med nåt.

   

  Blogger Prao-Morian output.nu skrev... (18 september, 2005 22:27) : 

  Alla männsikor har ansvar för sina medmännsikor oavsett vilken härkomst de råkar ha. Och dom som har mest resurser ska självklart också dra sitt strå till stacken.

   

  Blogger Jerry skrev... (06 april, 2008 17:11) : 

  prao

  Man kan inte bara säga saker som om de vore en sanning som du gör...."alla människor har ansvar för sina medmänniskor oavsett vilken härkomst de råkar ha".

  Jag har inget som helst ansvar för någon annan människa utom mina framtida barn eller en grupp som jag leder om jag vore tränare, instruktör eller befäl.

  Att hävda att jag har ansvar för någon annan människa och då särskilt folk på andra sidan planeten är ju helt vansinnigt.

  Och de som har mycket resurser kan välja att dela med sig men kan också välja att inte göra det.
  T.ex mina förfäder byggde upp detta landet och idag ska min generation ta hand om det. Andra folkslag har ingen rätt till detta landet och dess resurser och ska ej få det heller!

   

  kommentera