Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, februari 23, 2006

  En första rapport från Allianskonventet

  "I don't wanna talk about the things we've gone through"...

  Så inledde acapellakören sitt sångnummer på Allianskonventet efter att partiledarkvarteten levererat sin välkomsthälsning. Och kanske var det en symbolik i detta. Nu skulle allt gammalt groll läggas därhän och de borgerliga bli de vinnare som "takes it all".

  Men det var ganska glest i stora aulan i Norra Latin i morse. Endast pressbänkarna längst bak var fulsattafullsatta. Det märktes att borgerligheten inte är en folkrörelse som kan fylla stora salar. Och Norra Latin är nog trots allt snarare arbetarrörelsens hemmaplan. Däremot är själva idén med ett partiövergripande konvent onekligen innovativ och fräsch.

  Jag har länge efterlyst politiska samlingar där fokus inte ligger på det nog så viktiga interndemokratiska arbetet och motionsbehandlandet. Partier behöver medialt intressanta kraftsamlingar där politiken stakas ut inför en valrörelse. Och jo, jag är förstås medveten om den socialdemokratiska valupptakten i Örebro häromveckan. Men hur mycket genomslag gav denna? Och hur många valarbetare åkte hem efter denna övning, beväpnade med argument och budskap att vinna valet med?


  Kommentarer om "En första rapport från Allianskonventet"

   

  Blogger Federley skrev... (23 februari, 2006 11:26) : 

  Jag hann före och kommentera. Och inte är det väl särdeles glest i bänkraderna här heller? Sitter nästan längst bak och det är ju bara enstaka platser som är tomma. Mest beror nog det på att det är kamerar överallt så man inte ser ngt.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 februari, 2006 13:08) : 

  Det är ju förstås en fråga om perspektiv, men jag hade förväntat mig en fullsatt aula av entusiastiska partikanslitjänstemän, folk- och förtroendevalda samt käcka ungomsförbundare :-)

   

  Anonymous Tomas A skrev... (23 februari, 2006 13:16) : 

  Läste någonstans att en bloggare tyckte det var dags at ta makten från facket och starta en liberal fackförening. Om högern lyckas lika bra med det som med alla andra massmanifestationer - ovanstående väckelsemöte inberäknat - så lär det väl bli 14 folkpartistiska bankdirektörer som tågar den 2:e maj eftersom de tog fel dag.

   

  Anonymous Måns skrev... (23 februari, 2006 13:37) : 

  Härligt att tom s-medarbetare erkänner att efter att man varit på en mycket påkostad s-LO sammankomst så får man inte argument för att vinna val. Kanske har verkligheten tom kommit till Sveavägen 68!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 februari, 2006 13:42) : 

  Måns, jag är för det första ingen "s-medarbetare". För det andra så skrev jag inte att deltagarna på valupptakten inte åkte därifrån med argument - jag var inte själv där. Däremot undrar jag hur mycket sammankomsten egentligen gav?

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 februari, 2006 13:49) : 

  Jonas: Dom stora revolutionerna har väl startats i mindre samlingar i små källarlokaler! ;-)

  (Och Ulf Adelsons mindre lyckade amerikanska fullsatta isstadion?)

   

  Anonymous Malin skrev... (23 februari, 2006 13:53) : 

  Hej Jonas!

  Tack för replik idag!

  Har svarat dig!

  :)

   

  Anonymous A skrev... (23 februari, 2006 14:01) : 

  "fulsatta" = skojig felskrivning. Freudiansk?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 februari, 2006 14:39) : 

  Oups! Rättar felstavningen, som nog inte var så freudiansk - men man vet ju aldrig...

   

  Blogger Eric Sundström skrev... (23 februari, 2006 16:16) : 

  Sitter själv på ett seminarium med knappt 20 pers nu så det måste nog sägas att det inte är tokmycket folk här. Följ gärna bloggen på aip.nu också (klicka på "bloggen" uppe till höger i menyraden)!

   

  Anonymous Fredrik skrev... (23 februari, 2006 17:16) : 

  Bra skrivit Jonas, man nmåste våga utanpåverket med bra innehåll vérka uppmuntrande och inte iscensatt av traditioner, tyvärr är vi inom arbetarerörelsen lite för fega där. Vi ska inte kopiera Adelson men inte heller bara samlas när det är kongress, och mötet i Örebro var ju bara för de lite "högre uppsatta."

   

  En första rapport från Allianskonventet'">kommentera