Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, februari 14, 2006

  ...och partiet också

  Via Eric Sundström ser jag att socialdemokraternas webbplats fått en välkommen ansiktslyftning - för att inte säga en total ombyggnad. Min första reaktion är att man låtit sig inspireras av brittiska Labours webbplats och satt de potentiella väljarna i fokus. Detta diskuterades för en tid sedan på ett seminarium jag var och lyssnade på. Poängen är att man utgår från vad besökarna på webbplatsen troligen vill hitta information om; partiets politik, snarare än information om den egna partiorganisationen, anpassad för dem som redan är bekanta med organisationens uppbyggnad. Följaktligen så är nu det första som möter besökaren en bild på partiledare Göran Persson som hälsar välkommen till en valupptakt i Örebro. Det puffas vidare för kampanjen "Alla ska med...", en blå ruta som informerar om moderat politik, en uppmaning att engagera sig, samt en finurlig funktion där man som besökare kan knappa in sitt postnummer och få information om vad socialdemokratin gjort och vill göra för en just där man bor. I mitt fall så fick jag veta att socialdemokratisk politik på Norrmalm i Stockholm bland annat innebär att "pedagogisk källsortering" har införts vid 8 förskolor, öppettiderna i parklekarna och Vanadisstugan har utökats, ett särskilt hemlöshetsteam har inrättats för aktiv uppsökandeverksamhet gentemot hemlösa i stadsdelen, samt att 3 400 nya bostäder planeras i stadsdelen. En liknande funktion finns också på Labours sajt, men där kan man förutom sitt postnummer även välja att svara på hur gammal man är, om man har barn samt har några speciella politiska intresseområden - och får då särskilt anpassad information. Socialdemokraternas sajt är ännu inte fullt så individanpassad, men obyggnaden ser väldigt lovande och bra ut. Ser nu med spänning fram emot de andra partiernas webbsatsningar inför valet.


  Kommentarer om "...och partiet också"

   

  Anonymous Helena Söderlind Paues skrev... (14 februari, 2006 10:36) : 

  Fanstastiskt! Och man kan också kontakta klubben där man bor (via mailformulär men med ett namn i till-fältet så att man vet vem man pratar med)!

  Verkar inte helt buggfritt än men fortfarande; man kommer inte längre "ner" än till Liljoholmen, inte ner på stadsdelsnivå. Men fortfarande fantastiskt och en efterlängtad funktion!

   

  Anonymous Dennis skrev... (14 februari, 2006 11:01) : 

  Jag gillar den där sidan med information för dem som ska göra skolarbeten.

  "Med hjälp av det stora folkliga stödet för vårt parti har vi kunnat bygga en svensk samhällsmodell som är unik för vårt land. Den bygger på full sysselsättning, en god välfärd som alla har tillgång till och omtanke om kommande generationer. Genom ett idogt reformarbete har vi byggt denna svenska modell. Här nedan kan du se en rad av de olika reformer som legat till grund för den välfärd vi har idag. Moderaterna har genom historien (under sina tidigare namn som t.ex. Allmänna valmansförbundet och Högerpartiet) motarbetat de demokrati- och välfärdsreformer vi har drivit igenom. Och som idag utgör vår unika svenska modell."

  Hej och hå, gör politik av skolarbetet lille vän.

   

  Blogger Urban Lindstedt skrev... (19 februari, 2006 13:17) : 

  Jag är inte imponerad av den nya sajten. Jag har skrivit ett inlägg om det här http://www.sblogg.se/?p=231

  Dessutom så kom jag till Södermalm när jag knappade in mitt postnummer i Årsta.

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 februari, 2006 21:50) : 

  Men labours sida redovisar aeven baettre vad man inter riktigt lyckats astadkomma. Och varfoer. Aerligt loenar sig. Det ger troevaerdighet och skapar foertroende hos moejliga och the usual suspect-vaeljarbna.
  UBYMIC

   

  ...och partiet också'">kommentera