Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, februari 23, 2006

  På högerfronten inget nytt

  Nej, det blev inte mycket att blogga om från Allianskonventet för min del. Andra har varit mycket flitigare än jag på det i dag, bland andra AiP:s Eric Sundström och skvallertanterna Niklas Svensson och Cecila Garme (Expressen) samt Tysta Mari.

  Det som slog mig var att arrangemanget var välorganiserat (även om man konsekvent drog över tiden från scenen) och att alliansens olika företrädare var väl samspelta och föreföll överens. Jag var och lyssnade ett seminarium kallat "Tillväxtregion Sverige" om nya företag och jobb. Jag ska med intresse läsa rapporten som diskuterades där och eventuellt återkomma med kommentarer. Men, som sagt, samspelta var de.

  Jag noterade en del intressanta uttalanden från några av ledamöterna i den arbetsgrupp som tagit fram rapporten som diskuterades på seminariet. Kristdemokraten Per Landgren sa bland annat att det måste "bli slut på konflikten mellan arbetsgivare och arbetstagare"; att det måste till "en annan attityd" - något som bara kunde åstadkommas av "en ny regering". Jo tjenare. Landets arbetare kommer säkert bli mindre konfliktbenägna med en moderatledd regering som börjar hacka loss på arbetsrätten och trygghetssystemen. Fast kanske ska man låta sig tryggas av moderaten Sven Otto Littorins ord om att "vi gillar kollektivavtal... bättre än alternativet lagstiftning".